Asahi Kasei predstavlja svoju autonomnu dvnevnu sobu na točkovima

Japanska kompanija Asahi Kasei proslavlja sto godina postojanja predstavljanjem koncepta nazvanog AKXY2...

Dizajniran posebno kako bi ponovo osmislio vrednosti samoodržiosti, zadovoljstva i samog društva, novi koncept nastoji da zadovolji potrebe mobilnosti u budućnosti i automatizovane elektrifikacije. Koncept predstavlja futurističku mahunu koja deli određene vizuelne sličnosti sa Wienermobile modelom, od svih stvari na ovom svetu.

Sa ovom činjenicom po strani, bitno je dodati da koncept poseduje podeljenju konstrukciju karoserije, sa aerodinamičnijim donjim delom, prekrivenim staklenom kupolom. Gornji segment se podiže vertikalno, dok se vrata savijaju ka zemlji kako bi omogućila neometan pristup putničkoj kabini. Kompanija nije ništa više rekla po pitanju eksterijera, ali je jasno da on poseduje tanku svetlosnu signalilzaciju i aerodinamične pokrivače točkova, koji deluju kao transparentni umeci. Model je smešten na S-SBR gume, kreirane od biološkog butaidena, koje poseduju nisku otpornost pilikom kotrljanja.

Futuristički dizajn nastavlja se i u putničkoj kabini, gde možemo videti otoman, kao i dva individualna sedišta sa Cubit tapaciranim delovima i 3D mrežastim materijalima kreiranim od PET ambalaže i parcijalno bio baziranog PTT materijala. Sa druge strane, Dinamica mikrofiber postave, mali drveni stočić i minimalistički displej informativno zabavnog sistema takođe mogu biti viđeni u enterijeru putničke kabine. Pošto ovom konceptu nedostaju upravljač i pedale, slobodno možemo pomisliti da se radi o viziji potpuno autonomnog vozila.

Tehnološke karateristike proširuju se izvan vozačkog sistema, jer ovaj koncept poseduje i kompanijin Healthy Car Portfolio između svih ostalih proizvoda. Između svega što on donosi, tu su antimikrobna vlakna i CO2 senzori koji u saradnji osiguravaju optimalni kvalitet vazduha.

Za kompletiranje čitavog dizajna zaduženi su samoodrživi tekstili kao i polu-transparentni materijali sa pozadinskim osvetljenjem. Ovim sistemima pridružuje se i ambijentalno osvetljenje od optičkih vlakana, a koncept će biti predstavljen tokom svih predstojećim događajima do kraja godine.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group