Amazon Zoox predstavio Taxi budućnosti

Amazonovo kompanija Zoox upravo je najavila robotizovano taxi vozilo koje će se samo voziti...

Autonomno vozilo stiže na tržište bez volana i pedala, jer kompanija smatra da su ove komponente nepotrebne kada nema vozača i kada je vozilo sposobno da samo upravlja.

Vozilo može da primi do četiri putnika, ima klizna vrata i malo je kraće od prosečne limuzine. Ne dozvolite da vas njegova veličina odvrati od mogućnosti, jer on ima neobično veliku bateriju od 133kWh, skoro duplo veću od uobičajenih E automobila, i može da luta 16 sati sa jednim punjenjem.

Robo-taksi može da manevriše kroz uske prostore, i može da pređe brzinu od 130 km/h.U njemu postoje punjači za pametne telefone i mali ekrani koji vam omogućavaju da pratite napredak putovanja. Pored toga, ima vidno polje od 270 stepeni za pokrivanje mrtvih tačaka, niz kamera, radara i LIDAR senzora za optimizaciju bezbednosti na putu.

Iako Zoox trenutno testira vozila u određenim delovima SAD-a, još uvek nema reči o tome kada će auto zapravo biti na ulicama. Zoox opisuje ovaj novi robo-taksi kao vozilo koje je „napravljeno za putnike, a ne za vozače“.

V.P.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group