357 Vision Speedster - ultimativni omaž trkačkom klasiku

Više slika

Više slika

Prošlog januara kompanija Porsche predstavila je Vision 357 model, jedan od najuglađenijih koncepata koje smo mogli da vidimo poslednjih godina...

Jedna od najistaknutijih tački na prethodnom Goodwood Festival of Speed događaju bilo je upravo predstavljanje ovog neverovatnog modela u proizvodnoj formi od strane nemačkog proizvođača.

Baš kao i koncept od kog je nastao, 357 Vision Speedster predstavlja omaž 356 modelu i proslavlja tridesetu godišnjicu Goodwood Festival of Speed događaja. Nakon svog britanskog debija, ovaj model će biti izložen u SAD sledećeg septembra na Rennsport Reunion događaju i spreman je da raspali maštu svih obožavalaca ovog brenda.

Vizuelno, prototip deli brojne karakteristike sa konceptom tvrdog krova iz januara meseca, ali niska šoferšajbna čini da deluje još uglađenije. Ovaj model je ofarban u kombinaciji Marble Grey i Grivelo Grey metalik boje, sa pojedinim kontrastnim elementima ofarbanim u Miami Blue, uključujući prednji sistem za vuču, zadnju kuku i veliku 75 grafiku.

Nekoliko drugih manjih akcenata takođe su upadljivi, na primer, postoji mali jednorog na prednjem delu zadnjih točkova i kamere koje se nalaze umesto tradicionalnih bočnih retrovizora. Štopaljke i farovi u potpunosti su unikatni i skriveni su iza mrežastih segmenta uključenih direktno u karoseriju. Zadnji deo takođe poseduje vertikalnu masku, koja ne samo da izgleda veoma interesantno, već krije i treće kočiono svetlo.

Porsche je takođe opremio svoj model sa kompletom dvadesetoinčnih magnezijumskih točkova, kompletiranih karbonskim poklopcima i centrlanim zaključavanjem. Ovi točkovi su inspiraciju za svoj dizajn preuzeli od točkova koji su se nalazili na originalnim 356 A i 356 B modelima.

Enterijer ovog modela fokusiran je na vozača i dizajnniran je kao jednosed sa ojačanim kadicama od ugljeničnih vlakana, integrisanim u jednodelnu karoseriju. Porsche je zatim dodao Miami Blue pojaseve, insstrument satove sa transparentnom površinom i različite kontrole finiširane u Miami Blue, dok karbon takođe krasi i akcentuje pojedine delove kontrolne table.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group