2019 BMW X5 predstavlja pravo tehnološko čudo i silu

Novi BMW X5 je stigao, a za njega se tvrdi da nije samo bilji u svakom pogledu od svog prethodnika, već takođe donosi daleko veći luksuz i tehnološke pogodnosti u premjum krosover segment pune veličine...

Iako će oko regularnog posmatrača imati priličnih problema prilikom utvrđivanja promena u eksterijeru, enterijer novog X5 automobila kompletno je redizajniran mekanim materijalima, impresivnim šaltheblom i obiljem tehnoloških karakteristika.

2019 X5 neznatno je veći proporcijalno, u poređenju sa svojim prethodnikom, što dalje popravlja već prostran enterijer putničke kabine i prtljažni prostor. Novi operativni sistem 7.0, zajedno sa Live Cokpit digitalnom instrument tablom, takođe mogu biti viđeni ispred vozačevog i suvozačevog sedišta.

Opseg pokretačkih sklopova ne predstavlja nikakvo iznenađenje, a poseduje benzinske i dizel agregate. Kupcima na određenim tržištima biće ponuđeni samo V8 benzinci u formi xDrive50i modela sa 455 ks. Ostatak će moći da izabere između xDrive40i benzinskih modela sa 335 ks, xDrive 30d dizelaša sa 262 ks i xDrive M50d jedinica dobrih za 394 ks, napajanih kvad turbo dizel pokretačkim sklopovima.

Ovim modelima uskoro će se u Evropi pridružiti hibridni xDrive45e automobili, koji će dolaziti sa kombinovanim trolitarskim motorima sa šest cilindara u ravni i 110 ks snažnim električnim motorom, za konačnih 388 ks i 600 Nm obrtnog momenta.

Ostale nove karakteristike uključuju sistem upravljanja na zadnjoj osovini, kreiran radi bolje agilnosti i upravljanja, kao i komplet vozačkih asistencija i sistema, uključujući poluautonomne funkcionalnosti. Kupci takođe mogu precizirati svoje terenske pakete, dodajući stvari kao što su šasijske zaštite, specijalno zaključavanje zadnjeg diferencijala i vozačke modove, zajedno sa specijalno tjuniranim vazdušnim vešanjem.

U teoriji, najnoviji BMW X5 poseduje sve što je potrebno kako bi bio glavna zvezda u svom veoma konkurentnom segmentu. Međutim, kako bismo zaista utvrdili tačan položaj nove linije bavarskog brenda, Carwow ekipa pripremila je video koji sledi.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group