Zvuk Diablo SV modela na valjcima pruža orgazmično iskustvo

Samo je nekoliko Lamborghini modela u istoriji nosilo SV oznaku, a legendarni Diablo je jedan od njih...

Pionirski Lamborghini model koji je imao SV dodatak predstavlja specijalno izdanje Miura linije. Ova mašina pretrpela je sitnije eksterijerne modifikacije, ali je njegov četvorolitarski V12 motor uspeo da se sa 350 popne na 385 ks. SV ime vratiće se ponovo sa ultimativnom varijantom Diablo linije, klasika predstavljenog na Geneva Motor Show sajmu automobila 1995. godine.

Posebni Diablo SV koji možete videti na snimku ispod, predstavlja model iz 1997. godine, opremljen 5,7 litara velikim V12 motorom, koji razvija 510 ks i 580 Nm obrtnog momenta kada je bio nov. Kako bi videli koliko je izgubio pefrormansi za sve ovo vreme, italijanski superautomobil je postavljen na dino test kako bi se videlo šta sa sobom donosi nakon svih ovih godina. Uživanje u urliku V12 motora u visokim obrtajima predstavlja bonus i pesmu koju naše uši definitivno žele da čuju.

Tokom svog najboljeg pokušaja, natankan benzinom od 95 oktana, Diablo SV izbacio je 492 ks i 581 Nm obrtnog momenta na valjke, a pošto su ove cifre očitane na radilici, ne na zadnjim točkovima, nameće se misao da u drugom slučaju one zapravo mogu biti veće, što bi impliciralo da je model vremenom dobio na snazi, ali to naravno nije slučaj, jer je u fabričkom stanju snaga očitavana samo sa zadnje osovine.

Bilo kako bilo, potpuno je jasno da ovaj Lamborghini nije izgubio mnogo snage u svojoj mašini, pored činjenice da je prešao preko 37.000 kilometara, što je za ovakvu klasu automobila više nego zdrava kilometraža.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group