Zimske gume idu na čelične felne, a evo i zašto

Zimske gume idu na čelične felne, a evo i zašto

Oni koji zimske gume stavljaju na aluminijumske felne mogu biti u velikom problemu...

Većina vozača gume menja sezonski kod vulkanizera, tako što na isti set felni samo postave druge gume. Međutim, auto stručnjaci, vulkanizeri i mehaničari smatraju da to nije dobro, naročito kada imate skupe aluminijumske felne.

Alu felne su veoma bitan detalj na vozilu koji čini da vaše vozilo izgleda lepše i modernije. Međutim, kada dođu zimski uslovi ove felne se ne preporučuju, a evo i zbog čega. Prva stvar koja će ugroziti vaše alu felne jesu so i rizla koja se posipa po putevima zbog mraza i leda. So i rizla nadgrizaju farbu, a mogu oštetiti aluminjum pri čemu vaše felne mogu pući i postati slabe. Takođe, zbog nabacanog snega i neravnina po putu, alu felne se mogu lako oštetiti i saviti, jer su mnogo osetljivije i slabije od čeličnih.

Takođe, aluminijum postaje krut na niskm temperaturama, što može dovesti i do pucanja felni, što nikako nije dobro po vozače. Zato je najbolje da kupite čelične felne na koje ćete montirati zimske gume. Čelične felne su mnogo izdržljivije, a dolaze sa mnogo jeftinijom cenom i iako imaju manje privlačan izgled, one će vam obezbediti da vas glava ne boli. Takođe, kada dođe promena guma, biće vam mnogo lakše da zamenite samo felne sa monitranim gumama, nego da svaki put prolazite kroz proceduru montiranja guma na felne, što je daleko skuplji i dugotrajniji proces.

Foto: Steel Wheels

V.P.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group