Zbog promašenog skretanja potpuno zaustavio kamion na autoputu

Autoputevi su uglavnom okruženja oslobođena stresa za vozače kamiona, ali ponekada stvari zaista mogu poći po zlu, kao što nam ovaj video iz Poljske to i dokazuje...

Čitav haos nastao je nakon naglog kočenja vozača kamiona nakon promašenog skretanja u desnoj traci, što je izazvalo zastrašujuće posledice i udes u kome su bila uključena još dva šlepera. Snimak nam predstavlja prvi kamion koji u potpunosti staje na autoputu, a nakon nekoliko sekundi možemo videti drugi koji mu se približava velikom brzinom i bez dovoljno vremena za kočenje zakucava se brutalno u njegovu cisternu.

Kao da sve ovo nije bilo dovoljno loše, treći kamion prilazio je sa nešto manje razdaljine, ali je zahvaljujući svom vozaču uspeo da izbegne sudar uspešno nakon izvanredno izvedenog manevra. Treće vozilo završilo je sa ogrebotinama na svojoj prikolici, ali je izbeglo ozbiljnija oštećenja. Na svu sreću, ovaj autoput u Poljskoj nije bio preterano zauzet u vreme incidenta, što je svakako doprinelo izbegavanju lančanog sudara velikog obima.

Nije poznat tačan razlog iza naglog kočenja prvog kamiondžije, ali možemo pretpostaviti da je on najverovatnije promašio izlaz i na neki neverovatan i neobjašnjiv način pomislio da može da se spasi u zadnjem trenutku. Zaustavljanje, a kamoli rikverc, na autoputu predstavlja jednu od najgorih stvari koju vozači mogu izvesti, jer automatski kreiraju rizičnu situaciju za brojne ljude koji tako nešto ne očekuju. Profesionalni vozači bi pre svih trebalo to da znaju, posebno zbog toga što su posvedočili brojnim opasnim situacijama u saobraćaju za svojim volanima.  

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group