ZASTOJ PROIZVODNJE U PORSCHE-u

Poplave koje poslednjih nekoliko dana haraju Evropom, i polako prete i nama, izazvale su kratkotrajni zastoj proizvodnje u Porscheu. Modeli Cayenne i Panamera neko vreme neće silaziti sa proizvodnih traka zbog nedostatka delova koji dobrim delom stižu iz susedne Češke…

Kako se šasija Cayenne-a proizvodi u Bratislavi i zatim dovozi u Lajpcig, a vozovi ne saobraćaju zbog poplava, nakratko je zaustavljena proizvodnja ovog modela. Ista sudbina snašla je i Panameru, čije se komponente takođe proizvode u Češkoj.

Neće to previše smetati Porscheu, jer on lagano ruši rekorde prodaje. Prošlog je meseca ovaj brend prodao 15.020 novih automobila, što je čak 13% više nego u istom razdoblju 2012.

Za to su dobrim delom zaslužni novi Boxster i Cayman, koji su prodati u 2.805 primeraka, dok je Carrera prodata u nekih 3.000 primeraka. Veliki deo te brojke ipak drže i pomenuti Cayenne i Panamera, ali par dana odmora ne bi trebalo previše da naškode Porscheu. Cayenne i Panamera su prošlog meseca prodai u 9.215 primeraka.

A.N.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group