Zaplenjeni automobil potpredsednika Ekvatorijalne Gvineje prodat za $8.4 miliona

Zaplenjeni Lamborghini Veneno prodat za 8.4 miliona dolara

Cena ovog superautomobila udvostručila se za 5 godina...

Kod običnih automobila, cena obično pada za 30% odmah nakon kupovine. Međutim, kod superluksuznih automobila kao što je Veneno, cena može samo da raste. Retki Veneno model iz 2014. godine sada se prodao za neverovatnih 8.4 miliona dolara.

Ovaj automobil pripadao je potpredsedniku Ekvitorijalne Gvineje kojem je ovaj model oduzet, pa je istog trenutka stavljen na aukciju. Zbog njegove retkosti, ali i očuvanosti, on je dostigao neverovatnu sumu na aukciji i oborio sve rekorde prodaje polovnih automobila. Njegova početna cena bila je 4.6 miliona dolara, da bi u roku od nekoliko minuta došla do cifre veće od 8 miliona.

Teodoro Nguema Obiang Mangue, potpredsednik Ekvitorijalne Gvineje, pre par godina optužen je da je koristio novac iz državne kase kako bi vodio skupocen i ekstravagantni život, pa su mu zbog toga oduzeti mnogobrojni modeli automobila.

Pored Venena, Mangue je posedovao i modele Porsche Carrera GT, Maserati MC12, dva Bugatti Veyron i Ferrari Enzo, Koenigsegg One, LaFerrari i McLaren P1. Koenigsegg One prodat je za 4.2 miliona, LaFerrari za 2.2 miliona, a McLaren za 1.2 miliona. Međutim, Lamborghini Veneno je definitivno pobednik koji je ostvario rekordnu cenu i prodaju.

Foto:Carscoops

V.P.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group