Z1 i dalje izgleda odlično među modernim automobilima

Više slika

Više slika

Kompanija BMW je prvi put predstavila svetu svoj Z1 model davne 1987. godine na frankfurtskom sajmu automobila...

Bavarci su od tada proizveli približno 8.000 jedinica koje su napuštale fabriku sve do 1991. godine. Imajući sve ovo na umu, veoma lako možemo zaključiti da bavarski roudster nije samo veoma redak model sam po sebi, već takođe ne može biti toliko često viđen na drumovima kao što je slučaj na našim fotografijama. Ovaj posebni model je slikan u Dizeldorfu i izleda savršeno parkiran između Porsche Panamera i Audi A3 modela. Doduše, zaista deluje minijaturno, čak i pored jednostavnog C-segmenta, mada nisu samo dimenzije ovog automobila to što privlači pažnju.

Do dana današnjeg, vrata koja padaju u svoja ležišta, predstavljaju neverovatno stran koncept i ne možete ih videti ni na jednom drugom modelu iz veoma dobrog razloga.

Ispod haube, Z1 poseduje motor sa šest cilindara u ravni, sa 175 ks i 2,5 litara zapremine, pozajmljen iz modela E30 325i. Međutim, iako Z1 deli određene komponente sa modelom E30, on je velikim delom originalna kreacija kompanije BMW i sadrži jedan od prvih vidova multi-link zadnjeg vešanja kompanije, dok dizajn predstavlja karoserija koja je kreirana potpuno od plastike kako bi mogla da bude uklonjena sa šasije.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group