XF i XJ pri kraju razvoja

Šef Jaguarovog dizajn tima, Ian Callum je potvrdio da traje rad na razvoju sledećih generacija modela ovog proizvođača...



Konkretnije, reč je o modelima sledećih generacija limuzina XF i XJ, a Callum je takođe izjavio da trenutno privodi kraju dizajn novog XF-a i da "razmišlja" o novom XJ.

Test prototipi modela XF su već gotovo stalan prizor na Nürburgringu, a Jaguarov konkurent, BMW serija 5, će na tržište najkasnije stići do 2016. Očekuje se da će dizajn biti dalja evolucija trenutnog izgleda uz značajne uticaje modela F-type i koncepta C-X17. 

Callum smatra da nema potrebe za radikalnim izmenama smera sa obzirom da je trenutni XF, koji je predstavljen 2008. i osvežen 2011, odlično položio "test vremena" i da jako dobro "sazreva" što pokazuju i dobri prodajni rezultati. 

 



Sledeća generacija modela XJ se očekuje nakon XF-a pa je do njenog lansiranja ostalo još nekoliko godina, ali sledeće godine je najavljen značajniji facelift što znači da će trenutna generacija još neko vreme da zadrži potrebnu svežinu. Tu podjednako mislimo na styling, ali i na tehničke karakteristike.

O.R.



Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group