VW Microbus predstavlja pravo dete cveća

Više slika

Više slika

Postoji nekoliko dobrih razloga zašto je ovaj Volkswagen Microbus Deluxe vredniji od većine novih Audi R8 V10 Plus automobila…

Pre svega, on je veoma cenjen kolekcionarski primerak sa 23 prozora i verzija opremljena samba šiberom između ostalog, dok je sa druge strane, potpuno restaurisan po svim fabričkim specifikacijama, uz upotrebu originalnih delova.

Na prvi pogled postaje jasno da je restaurator posvetio veliku pažnju detaljima, kao što su predivne dvobojne karakteristike karoserije ovog mikrobusa, identični točkovi i gume, kožna sedišta, brzinometri, i bazna, ali pre svega udobna kabina koja može da primi do osam putnika zajedno sa vozačem.

Sve ovo, kombinovano sa prisustvom na različitim događajima koji se održavaju na Zapadnoj obali, uključujući i Hillsborough 2014. godine, dovelo je do nekoliko nagrada koje je ovaj modela sa lakoćom osvojio.

Detalji koji su vezani za tačnu kilometražu modela nisu objavljeni od strane aukcijske kuće RMSotheby's, koja je ovaj savršeni primerak postavila na svoju aukciju koja će biti održana u Njujorku šestog decembra. Međutim, kompanija je naglasila da je kombi originalno transportovan u Kaliforniju davne 1960. godine i bio je ponuđen sa pravim kompletom alata, klasičnim Volkswagen znakom na ključu za paljenje, kao i dodatnim ključem korišćenim za otvaranje haube i gasnim vratima.

Microbus će biti ponuđen bez rezerve, dok ova aukcijska kuća procenjuje da će biti prodat po ceni koja će se zaustaviti negde između 150.000 i 225.000 dolara. Međutim, kada je u pitanju konačna cifra koju će potencijalni kupac morati da izdvoji za ovaj model, ona ne može sa sigurnošću biti limitirana, upravo zbog njegove popularnosti i neverovatnog rada koji je uložen u restauraciju. U ovakvom stanju, legendarni kombi nemačkog brenda predstavlja pravu poslasticu u kolekcionarskom smislu.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group