Vožnja Volvo automobila predstavlja životno osiguranje

Čak i prilikom najbolje isplaniranih testova koji ispituju idzržljivost automobila ponekada nije moguće predvideti sve moguće situacije koje vozače mogu zadesiti na drumu...

Sa druge strane, veliki broj automobila ne može da prođe sa pozitivnom ocenom ni na onim koji predstvljaju standard prilikom kreš testova.

Prilikom izvršavanja ovih namenskih sudara, automobili se uglavnom zakucavaju direktno u čvrste barijere, što kontakt ograničava na 25% prednjeg dela vozila, uglavnom baziran na vozačevoj strani. Ovakav postupak može simulirati udarac u drugi automobil, drvo ili banderu.

Sa druge strane, incident koji vidimo ovde, ni u kom slučaju ne predstavlja test, a samo je mali procenat prednjeg dela Volvo XC70 modela imao kontakt sa kamionom koji je dolazio sa druge strane, što je upravo jedna od mogućnosti koju proizvođači najčešće testiraju. Što se tiče brzine, oba vozila su se prilikom kontakta kretala prosečnom brzinom od oko 62 km/h, što je približno zvaničnim test brzinama koje predstavljaju standard u svetu.

Kao što sami možete videti, Volvo je izuzetno dobro izdržao čeoni udarac u masivni kamion. Prednji deo automobila je gotovo kompletno uništen, što možemo i očekivati prilikom apsorbovanja pune sile udarce. Struktura modela omogućila je da enterijer putničke kabine ostane potpuno netaknut, dok kao glavni dokaz ovome dolazi jasno vidljivi A stubovi koji nisu čak ni iskrivljeni, što je sigurno spasilo živote vozača i putnika.

Nažalost, nismo uspeli da dođemo u posed zvaničnih EuroNCAP ili IIHS rezultata kreš testova za Volvo XC70 model, možemo pretpostaviti da je pružio performanse kao i V70, koji je osvojio bezbednosni rejting od pet zvezdica, prilikom testova zaštite putnika. Sa ovim na umu, možemo zaključiti da će ovaj vozač definitivno ponovo kupiti neki od automobila kompanije Volvo, prvenstveno zbog toga što mu je ovaj definitivno spasio glavu.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group