Vozač koji je išao u suprotnom smeru "namerno" se zakucao u policijski automobil

Oba policajca u patrolnom automobilu u tom trenutku i vozač drugog vozila preživeli su incident sa različitim povredama...

Prema navodima brojnih medija, vozač koji je išao u suprotnom smeru i sudario se sa policijskim vozilom što je zabeleženo kamerom sa kontrolne table drugog vozila, po svemu sudeći je taj potez izveo namerno. Vlasti tvrde da je vozač vozila koje je išlo u pogrešnom smeru na autoputu specifično ciljao policajce.

Upkos zastrašujućoj sceni, čudesno, oba policajca u SUV modelu i vozač suprotnog vozila su uspeli da prežive.

Odeljenje autopatrole Kalifornije (CHP) izdalo je oštru izjavu u četvrtak, osuđujući nepromišljene postupke počinilaca. Prema pomoćniku komesara CHP Ezeriju Bošampu, incident se odigrao dok su dva policajca bila parkirana u svom patrolnom automobilu, Ford Exploreru, na međudržavnom autoputu 80 nakon završetka rutinske saobraćajne kontrole.

U 15:38, snimak prikazuje vozača Toyote RAV4 kako se brzo kreće pogrešnom stranom puta, duž desne ivice, pre nego što nasilno udari u policijsko vozilo.

Nakon sudara, RAV4 se prevrće pre nego što konačno sleti nazad na točkove. U međuvremenu, Ford je silovito gurnut unazad i okreće se u smeru kazaljke na satu pre nego što konačno stane. Po onome što vidimo, oba vozila su teško oštećena, sa aktiviranim vazdušnim jastucima i izobličenim prednjim delovima.

Vlasti kažu da će odeljenje raditi rame uz rame sa kancelarijom okružnog tužioca kako bi se osiguralo da osoba koja je izazvala ovu nesreću bude pozvana na odgovornost. Zanimljivo je da CHP nije objavio detalje o vozaču Toyota modela. U ovom trenutku nije jasno koji je bio njihov motiv, kada su odlučili da sprovedu svoj plan ili kako su uopšte ušli na autoput u pogrešnom smeru.

Povrh toga, nema informacija o tome sa kojim se optužbama vozač suočava i kako je policija utvrdila da je ovo bilo namerno. Prema CBS News, vlasti su potvrdile da vozač nije bio pod uticajem alkohola tokom sudara. Bez obzira na to, dobra vest je da se očekuje da će oba policajca u potpunosti ozdraviti.

Zadobili su i ozbiljne i teške povrede, ali su uspeli da napuste bolnicu samo nekoliko sati nakon prijema. Vozač Toyote RAV4 takođe je preživeo sa lakšim povredama i završio je u zatvoru nakon sudara. Bošamp je zaključio svoje primedbe rekavši da CHP neće tolerisati ovakvu vrstu nasilja nad svojom snagom i zahvaljujući se policajcima na njihovoj posvećenosti i napornom radu dok su na dužnosti.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group