Voz presekao šleper zaglavljen na pružnom prelazu

Jedan šleper teško je oštećen kada ga je udario voz na jednom pružnom prelazu, na kom se zaglavio tokom skretanja...

Sudar se dogodio oko 14:30 po lokalnom, teksaškom vremenu, dok nam snimak nastao telefonom predstavlja vozača koji vuče masivni segment vazdušne turbine. Na nesreću, vozač kamiona nije bio u mogućnosti da uspešno smota desno preko pružnog prelaza zbog dužine sečiva propelera.

Snimak incidenta predstavlja momenat kada se rampa spušta preko tovarnog dela šlepera, čiji je vozač odmah nakon što je primetio da mu se voz približava, stisao gas u pokušaju da završi svoj manevar i pređe preko pruge, uništavajući rampe i signalizaciju smeštenu sa strane.

Dok je vozač pokušavao da protera prikolicu preko pruge, voz je naleteo i zakucao se u sečivo turbine, sa tolikom silinom da je potpuno presekao na pola, uvrćući kamion kao da je slamčica, prevrćući njegov traktor na stranu.

Fox 7 Austin kanal navodi da niko nije povređen u spektakularnom udesu, ali je načinjena ogromna šteta, kako na sečivu turbine, kamionu, pratećoj infrastrukturi železnice, tako i motornom delu same lokomotive. Vlasti su ubrzo stigle na mesto nesreće, izvlačeći kamion i vraćajući ga na točkove u nekoliko sati, istovremeno rasčišćavajući čitavu lokaciju i istražujući slučaj.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group