Voz koji je odvojio prikolicu od kamiona


Snimak koji je uhvaćen sa kamere kontrolne table putničkog vozila u koloni, prikazuje voz koji bukvalno preseca kamion, čemu je kumovao tehnički kvar na pruzi.

Sudeći po UTA istraživaču Dejvu Goeresu, ovo ukrštanje je radilo kako treba, ali je problem vezan za vremenske uslove koji su oborili sistem senzora i poremetili ga mećavom, dok vozovi na američkoj pruzi sami aktiviraju te sisteme automatski, što je poslalo signale lokomotivi da je rampa spuštena i da je prolaz siguran, što je semafor takođe i signalizirao.

"Ovo je veoma šokantan video", izjavio je Geores. "On se sada bez presedana u institutu. Mi smo veoma zahvalni što niko nije povređen u incidentu", dodao je.

"Imali smo veoma jaku mećavu sa snežnim padavinama i ledom", objasnio je. "Upravo zbog ovoga i saliniteta na putevima dolazi do kratkih spojeva na prugama, što se dogodi u sekundi i obori rampe."

Međutim, postoje takođe i polusigurnosne mere, tako da čak i ako dođe do prekida signala rampe padaju automatski. U ovom slučaju je nešto definitivno pošlo po zlu na ovoj lokaciji, kako su domaći mediji objavili.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group