Volvo u velikim problemima: Svaki EX30 povučen zbog neispravnih digitalnih brzinomera

Više slika

Više slika

Gotovo 72.000 električnih SUV modela zahteva ažuriranje putem mreže da bi se rešio softverski bag koji može uzrokovati da digitalni brzinomer pređe u "test" režim…

Volvo EX30 je dobio pohvale od recenzenata od kada je lansiran prošle godine, ali danas je ovaj rival i rođak Smart #1 modela naišao na prepreku sa vešću da je svaki primerak povučen zbog softverske greške.

Softverski bug je kriv što digitalni brzinomer na centralno postavljenom vertikalnom ekranu prelazi u "test" režim kada se automobil startuje. U tipičnom modernom stilu povlačenja, ovo je nešto što se može jeftino i lako rešiti putem mrežnog ažuriranja softvera za 71.956 pogođenih vozila, tako da rešenje ne zahteva posetu servisu.

Ali, ovo je udarac za Volvo, koji je delovao kao da je konačno prebrodio drugu softversku grešku koja je uzrokovala odlaganje uvođenja većeg brata EX30, modela EX90, za više od šest meseci. SUV sa tri reda sedišta konačno je ušao u proizvodnju u Volvo fabrici u Čarlstonu u Južnoj Karolini, prošle nedelje nakon što je Volvo savladao problem sa softverom povezanim sa sistemima pomoći vozaču EX90. Volvo je takođe morao kratko da odloži isporuke EX30 ranije ove godine zbog drugog softverskog problema.

EX30 će ovog leta krenuti u prodaju u SAD, ali je dostupan u Evropi od početka godine i pokazao se popularnim kod kupaca koji cene njegov lep dizajn, iznenađujuće razumne cene i – u najvišoj specifikaciji – izvanredne performanse. Sa vremenom od 3,4 sekunde za ubrzanje od 0 do 100 km/h, EX30 Twin Motor Performance varijanta je najbrže ubrzavajući Volvo ikada.

Volvo proizvodi EX30 u Kini, ali će sada prebaciti deo proizvodnje u Belgiju kako bi izbegli tarife za koje se očekuje da će EU regulatori uvesti. Plan za Belgiju je pravovremen, a ne reakcija na dolazeće tarife, jer je Volvo već otkrio svoje namere pre nego što je EU počela da brine o nepravednim državnim subvencijama za kineske brendove.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group