Volvo električni SUV modeli ponovo rođeni kao EX40 i EC40

Više slika

Više slika

Volvo je objavio da su XC40 Recharge i C40 Recharge sada nazvani EX40 i EC40, kao deo najnovijih ažuriranja...

Potpuno električni krosoveri takođe imaju koristi od pojačanja snage za twin motor pogon, i sada su dostupni u tamnim Black Edition varijantama.

Nova imena dovode EX40 i EC40 u sklad sa ostatkom Volvo potpuno električne postave (EX30, EX90 i EM90), dok takođe pomažu EX40 da se dalje razlikuje od XC40 sa motorom sa unutrašnjim sagorevanjem koji zadržava svoje staro ime, olakšavajući kupcima da razlikuju EV opcije od hibrida. Govoreći o tome, plug-in hibridni modeli XC40 gube oznaku "Recharge" i jednostavno se nazivaju T6 i T8.

Osim novih oznaka na poklopcu gepeka, Twin Motor varijante EX40 i EC40 imaju koristi od novog Performance softverskog paketa koji dodaje 34 ks (25 kW / 34 PS) snage, zajedno sa novim mapiranjem pedala za brži odziv gasa. Puna snaga od 436 ks (325 kW / 442 PS) dostupna je putem novog režima vožnje "Performance". Isti tretman će biti dostupan i za prethodnu model godinu (2024) na odabranim tržištima kao deo opcionalnog softverskog ažuriranja preko mreže.

Oni koji su voleli izgled Volvo XC60 Black Edition modela biće srećni kada saznaju da su XC40, EX40 i EC40 sada dostupni sa istom specifikacijom. Spoljni ton Onyx Black kombinovan je sa sjajnom crnom oznakom i istim finišom za alu felne od 20 inča sa pet krakova. U enterijeru, Black Edition modeli dostupni su sa mikrotehnologijom ili tekstilnim karbonskim presvlakama. Svi modeli dolaze standardno sa ugrađenim Google opcijama.

Volvo ostaje posvećen tome da postane proizvođač isključivo električnih vozila do 2030. Prošle godine, električna vozila su činila 16 procenata globalnog prodajnog obima Volvo brenda. Ovaj broj možda ne zvuči impresivno, ali predstavlja porast od 70 procenata u odnosu na prethodnu godinu i očekuje se da će dalje rasti u 2024. godini zahvaljujući nadolazećim lansiranjima EV modela. Pored EX30, EX40, EC40, EX90 i EM90, Volvo je obećao da će se "još nekoliko novih modela" pridružiti njihovoj postavi vozila bez emisije gasova u bliskoj budućnosti.

Kao konačna napomena, Volvo je dodao efikasniji blagi hibridni benzinski motor za B5 varijante XC60 i XC90, smanjujući emisiju CO2 i poboljšavajući efikasnost goriva za 4 procenta, odnosno 2 procenta.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group