Volkswagen započinje predprodaju novog moćnijeg Golf GTI01

Više slika

Više slika

Volkswagen je napravio značajna unapređenja na Golfu, sa novim infotainment sistemom, novim softverom, novim dizajnom i novim pogonima...

Predprodaja najikoničnijeg vozila u ovoj seriji modela sada počinje: pripremite se za novu ediciju Golf GTI01 – originalnog sportskog kompaktnog automobila. Sada sa snagom od 195 kW (265 KS), novi GTI je 20 KS snažniji od svog prethodnika. Sa spoljne strane, automobil se prepoznaje po novim LED farovima i osvetljenom Volkswagen logotipu na prednjoj strani, kao i redizajniranim LED zadnjim svetlosnim grupama i novim 19-inčnim Queenstown03 alu-felnama. Unutra, svakodnevni sportista je jednako impresivan: njegov obnovljeni infotainment sistem intuitivno se kontroliše putem vizuelno slobodnog ekrana osetljivog na dodir ili putem IDA03, novog glasovnog asistenta sa integracijom ChatGPT03. Opremljen sedmostepenim DSG menjačem kao standardom, Golf GTI sada može biti konfigurisan i naručen po cenama od 44.505 evra.

GTI pogon: Srce Golf GTI-a je motor – i sada je postao još moćniji. Najnovija evoluciona faza njegovog turbo motora isporučuje maksimalni obrtni moment od 370 Nm prednjoj osovini – što je kombinovano sa elektronskom blokadom diferencijala – počevši od vrlo niskog broja obrtaja od 1.600 rpm. Ova snaga je sada dostupna do 4.590 rpm, što omogućava širi raspon obrtaja motora. GTI motor generiše svoju maksimalnu snagu od 195 kW / 265 KS u rasponu obrtaja od 5.250 do 6.500 rpm. Brzi sedmostepeni DSG menjač osigurava da se snaga Golf GTI prenese na pogonsku osovinu gotovo bez prekida tokom promene brzina. Menjač se takođe može menjati ručno pomoću poluga na multifunkcionalnom volanu. GTI dostigne 100 km/h za 5,9 sekundi, prvi put ispod šest sekundi. Maksimalna brzina je elektronski ograničena na 250 km/h.

GTI eksterijer: Volkswagen je ovom ikoničnom vozilu dao još oštriji izgled. Prednji deo je redizajniran i sada ima nove LED Plus farove. Zajedno sa osvetljenim Volkswagen znakom, stvaraju upečatljiv svetlosni dizajn. Kupci mogu takođe izabrati najnoviju generaciju IQ.LIGHT LED matrix farova – koji nude visokoperformansno dugo svetlo sa 15% većim dometom u poređenju sa prethodnikom. Standardno, Golf GTI izlazi iz fabrike u Volfsburgu sa 17-inčnim Richmond alu-felnama. Druge opcije felni uključuju nove 19-inčne Queenstown3 alu-felne. Sa svojim upečatljivim dizajnom od pet ovalnih polukrugova, podsećaju na klasične Detroit felne, koje su predstavljene za petu generaciju Golf GTI. Druge eksterijerne modifikacije uključuju redizajnirane LED zadnje svetlosne grupe. Čak i bez GTI logotipa na poklopcu prtljažnika, Golf GTI bi bio lako prepoznatljiv zahvaljujući svom dvostrukom izduvnom sistemu, sa hromiranim izduvnim cevima na obe strane vozila.

GTI enterijer: Unutra, Golf GTI karakterišu premium sportska sedišta sa integrisanim naslonima za glavu i prepoznatljivim GTI kariranim uzorkom. Crveni dekorativni šavovi na sedištima, centralnom naslonu za ruke, podnim prostirkama i multifunkcionalnom volanu naglašavaju činjenicu da ovaj enterijer pripada Golf GTI modelu. Ekskluzivna GTI karakteristika je dugme za paljenje motora: nakon što se vrata otvore, ono pulsira crveno sve dok se turbo motor ne pokrene. Takođe, kao standard su uključeni pedale od brušenog nerđajućeg čelika, crni krov i unapređeni Digital Cockpit Pro (digitalni instrumenti). Novi infotainment sistemi mogu se intuitivno kontrolisati putem slobodnog ekrana osetljivog na dodir (dijagonala: 32.8 cm/12.9 inča). Standardno je opremljen Ready 2 Discover infotainment sistemom (navigacioni sistem dostupan kao nadogradnja). Discover sistem, uključujući navigaciju, dostupan je kao opcionalna oprema. Druge nove funkcije uključuju kontrolnu funkciju osvetljenih touch klizača za automatski klima uređaj i kontrolu jačine zvuka, kao i IDA03 glasovni asistent, koji koristi AI-bazirani softver ChatGPT03 za odgovaranje na dodatna pitanja.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group