Volkswagen u problemu zbog korone

Poznata auto kompanija je objavila da usporava prozivodnju vozila zbog nestašice delova...

Pandemija Covid 19 virusa je pogodila čitav svet i gotovo svaku industriju na planeti, a auto industrija nije uspela da izbegne metak. VW kompanija je jedna od prvih koja se javno požalila i koja je izjavila da će u 2021. godini ponuditi manji broj vozila.

Razlog za to jeste nestašica delova koji su bukvalno ponestali usled zatvaranja fabrika.  Ovo će takođe uticati i na ovlašćene servise, koji prodaju rezervne delove za VW vozila, tako da se pazite ako ste vozač ovog nemačkog automobila.

Direktor Volkswagena, Murat Aksel, je rekao da kompanija radi sve što je u njenoj moći da  obezbedi i osigura delove za svoje potrošače. Nestašica će uticati na proizvodnju u kineskim, severnoameričkim i evropskim pogonima tokom prvog kvartala 2021. godine, saopštila je nemačka kompanija. To se takođe odnosi i na vozila koja su u kolaboraciji sa VW, kao što su Seat i Škoda.

Prodaja u Evropi za 11 meseci ove godine opala je za 25,5 odsto u odnosu na isti period prošle godine.

Foto:www.volkswagen.co.uk

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group