Volkswagen dobija novog direktora

Herbert Dajs više neće biti direktor VW brenda, već će tu ulogu preuzeti Ralf Brandstater...

Kako VW kompanija izjavljuje, Dajs će se fokusirati na vodeću kompaniju VW Group jer će Ralf Brandstater od 1. jula 2020. godine postati novi izvršni direktor marke Volkswagen.

Odluku o imenovanju za izvršnog direktora donela je danas uprava kompanije Volkswagen AG , a ona je usledila zbog skandala sa dizel agregatima koji su lažirali rezultate o emisiji i zagađenjosti pre nekoliko godina.

Nakon što je nemački proizvođač automobila uhvaćen u varanju američkih testova emisije 2015. godine, Dajsa su optužili nemački tužioci zbog toga što nije obavestio investitore kompanije o skandalu i optužili ga za tržišnu manipulaciju. Međutim, optužbe su u aprilu odbačene u zamenu za novčanu kaznu od 9 miliona evra koju je VW isplatio bez priznanja krivice.

„Ralf Brandstater je jedan od najiskusnijih menadžera kompanije. U protekle dve godine, on je Volkswagen uspešno vodio i igrao je ključnu ulogu u oblikovanju i napredovanju ove kompanije“, rekao je Herbert Dajs. „Veoma sam zadovoljan što će Ralf nadgledati razvoj brenda“, dodao je i podržao to što je smenjen.

Ostaje nam da vidimo kako će se snaći novi direktor i da li će uspeti da poboljša ovaj legendarni auto brend.

Foto:Carscoops

V.P.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group