Vlasnici tuže Hondu zbog ničim izazvanih pucanja zadnjih vetrobranskih stakala

Brend Acura i njegova matična kompanija, japanska Honda, naći će se pred sudom zbog prijavljenih iznenadnih i spontanih samouništavanja zadnjih vetrobranskih stakala…

Tužba sastavljena od strane brojnih vozača beleži slučajeve koji se protežu do 2020. godine sa građanskom parnicom koja zahteva obeštećenje svim korisnicima koji su kupili svoje Acura RDX modele između 2019. i 2023. godine i koji poseduju defektna zadnja stakla.

U optužnici ispunjenoj od strane Tycko & Zavareei LLP firme iznešeno je da su glavni defekt zadnjih vetrobranskih stakala električne jedinice grejača koje izazivaju njohovo iznenadno pucanje. Optužba tvrdi da stakla na ovim modelima mogu pući nevezano sa tim da li su grejači uključeni ili isključeni i da li je automobil u pokretu ili parkiran.

Jedan snimak postavljen na YouTube platformu dokazuje da zadnje vetrobransko staklo može pući naizgled bez ikakvog razloga. Vlasnik vozila koje je ovde u pitanju i koje možemo videti parkirano, bio je na telefonu kada je njegovo zadnje staklo iznenada puklo i pretvorilo se u mozaik od milion delova.

Kao što možemo videti po reakciji vlsnika, spontana priroda pucanja stakla prilično je začuđujuća za njega, jer u prvi mah nije mogao da shvati uopšte šta se to čulo i šta se dešava. Kako vlasnici tvrde, zvuk ovog pucanja sličan je sudaru dva automobila ili pucnju iz malokalibarskog pištolja, što ujedno može prestraviti vozače i dovesti do povećanog rizika za izbijanje brojnih icidenta.

Vlasničke žalbe vezane za ovaj problem datiraju još od 2020. godine, kada su kupci po prvi put počeli da se žale na ovaj problem. Jedna od žalbi navodi da se vlasniku rasprslo zadnje staklo bez ikakve primenjene sile ili udara u vozilo i da je to itekako otežalo popravljanje štete u okviru osiguranja.

Tužilaštvo takođe navodi da je ovaj problem kršenje ugovorenih garancija i što je automatski i kršenje trgovačkog akta države Alabama, dok ova građanska parnica i svi vlasnici koji u njoj učestvuju od japanskog brenda zahtevaju pravilno obeštećenje.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group