Više ih ne prave ovakve

Ovo je priča koja će promeniti vašu percepciju o pouzdanosti automobila. Gospodin sa Long Island-a, Irv Gordon, će uskoro dostići 3,000,000 (4,828,032km) u jednom automobilu, 1966 Volvo P1800...


Gordon je kupio ovaj automobil 1966 kao nov i crveni Volvo je njegov saputnik od onda. "Nije poenta u 3 miliona milja, poenta je u putovanjima koje sam doživeo u ta tri miliona", kaže Gordon. "Nikad nisam zacrtao sebi cilj da stignem do milion, ili dva. Samo sam uživao u vožnji i životu sa mojim Volvoom", dodao je.

Verovatno se pitate kako je uspeo da pređe toliko kilometara, pošto računanjem doalzite do toga da je prelazio preko 100 000 kilometara godišnje, da bi stigao do ove cifre za 47 godina. 

Gordon kaže da je najbolji način da obilazite Ameriku upravo kolima. "Kažem svima da putuju i da vide što više novih predela. Nađite svoje putovanje i razlog da krenete na njega, jer imate samo jedan život. Nema veze na koliko ste puteva bili, uvek je tu jedan na kojem niste. To je ono što putovanje čini zanimljivim", kaže ova 73 godišnjak.

Ipak, nije samo ljubav prema putovanjima uticala na ovu kilometražu već i činjenica da je svaki da putovao 201km do posla i nazad.

Gordon kaže da automobil uspeva da odoli godinama i kilometrima jer ga poslednjih 15 godina vodi kod istog Volvoovog mehaničara. Planira da dostigne 3 000 000 milja u septembru, na Aljasci. Možete pratiti njegove avanture na adresi : 3MillionReasons.com.

O.R.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group