Veoma mogući prekid proizvodnje A3 kabrioleta

Više slika

Više slika

Na osnovu rezultata prodaje koju ostvaruju modeli kabrioleta nemačkog Audija, vrlo je izvesno da nećemo biti u prilici da vidimo njihove naslednike.

Iznenađuje činjenica da je samo 19,400 primeraka kabioleta A3 nemačkog Audija našlo vlasnike u toku cele prošle godine. Takav rezultat čini verziju modela A3 na samom kraju liste popularnosti i vrlo lako može dovesti do velike promene kada su u pitanju planovi za dalji razvoj modela. Model A3 kabriolet je, po navodima koji se sve češće mogu čuti, samo jedan od ugroženih modela koje očekuje mogući prekid proizvodnje u potpunosti.

U slučaju da pomenuti model dobije „otkaz“, Audi će sredstva preusmeriti na razvoj tehnologije namenjenoj modelima koji su više okrenuti ka očuvanju životne sredine, poput jedne „eco-friendly“ linije kros-over SUV vozila koja za pogon koriste isključivo izvore električne energije. Takva politika ne bi bila mnogo različita od skorašnjih odluka koja dolaze iz centralne Folkvagen kompanije koja planira veliku redukciju broja modela u proizvodnji.

Kada se svi navodi za sudbinu A3 modela povežu sa pisanjem nemačkih Handelsblatt novina o ukidanju verzije A1 modela sa dvoje vrata, najjeftinijeg Audija u ponudi, celokupna slika je dosta jasnija. Prodaja automobila sa dvoje vrata je izuzetno oslabila na tržištu Evrope u proteklih nekoliko godina i mnogi rivali Audija su se prilagodili ili izašli u potpunosti sa tržišta namenjenom jeftinijim modelima. Stanje na tržištu je takvo da su prisutne glasine i o ukidanju legendarnog Pola, od kojeg je i nastao Audijev A1 model.

Zvanično, Audi još uvek nije objavio kakva sudbina očekuje pomenute modele, ali čak i da su sve glasine tačne, svi modeli će sigurno biti prisutni još nekoliko godina do predviđenog isteka „životnog ciklusa“ i završetka planirane proizvodnje.

N.S.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group