Veneno, LaFerrari, ili P1?

Za nekoliko godina, auto sajam u Ženevi 2013 će biti zapamćen kao mesto gde se rodila nova vrsta super automobila sa hibridnim pogonom od preko 900ks...

 

I Ferrari i McLaren su izabrali Švajcarski sajam da otkriju svoje nove automobile. Pošto je P1 bio skoro identičan prošlogodišnjem konceptu, Ferrarijeva premijera se ipak pčekivala sa više entuzijazma. 

Zašto je Maranello izabrao ime LaFerrari za naj napredniji model koji imaju i dalje nikome nije jasno, pogotovu kada se zna koliko je italijanski jezik zahvalan za davanje imena automobilima. 

Ne može se reći ni da je tim Rona Dennisa zablistao u ovoj oblasti. Naslednik McLaren F1, ikone automobilizma, je nazvan P1, što je u svakom slučaju bolje nego da su ga nazvali TheMcLaren, ili nešto slično. 

Lamborghini, sa druge strane, se držao svoje filozofije. Zadržali su se sa tradicijom davanja imena automobilima prema poznatim bikovima iz koride, pa je tako novi model nazvan Veneno, što znači otrov na španskom jeziku. 

Nešto manja konjaža, 750ks, ali sa ubrzanje od 2,8 sekundi od 0 do 100km/h, što će zadovoljiti i najzahtevnije mušterije. Sa druge strane , pobeđuje druga dva modela ekskluzivitetom, pošto će samo 4 primerka biti napravljena, što dovodi do toga da će vlasnici ovih modela nailaziti jedni na druge svakih stotinjak godina. 

Ali, da ostavimo sa strane konjažu, ubrzanja, imena i maksimalne brzine, pošto na kraju dana to i nije toliko važno. Ovi modeli se vagaju po tome kakve emocije bude kod onih koji ih vide, za koji mislite da je najbolji? P1, LaFerrari, ili možda Veneno?

Javite nam u komentarima...

O.R.

 

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group