Vatrpogasni Opel Insignia Sports Tourer

Više slika

Više slika

Kompanija Opel je odavno poznata kao jedan od vodećih brendova na koji se oslanjaju mnogobrojne hitne, vatrogasne i spasilačke službe širom sveta...

Nemački proizvođač automobila svojim modelima godinama oprema kliničke centre, domove zdravlja, vatrogasne stanice i policijske patrole, a nama je veoma dobro poznat ovaj trend jer veliki deo voznog parka naših medicinskih ustanova čine upravo njihovi modeli.

Prateći globalni debi na sajmu automobila u Ženevi, pre nekoliko meseci, nova generacija modela Opel Insignia Sports Tourer, sada je potpuno spremna da nastupi u potpuno novoj opremi. Kreiran od strane Opel Special Vehicles in Russelsheim divizije, baš kao i ostatak servisnih vozila ovog brenda, vatrogasni model automobila Insignia poseduje specijalno kreiranu karoserijsku šaru, prednja rotaciona LED svetla, signalni sistem, radio vezu i prateću opremu koja je potrebna vatrogasnim snagama.

Predlog kompanije Opel predstavljen nemačkom odeljenju vatrogasne službe, sadrži dvolitarski motor koji stvara 260 ks i šalje ih svim točkovima putem sistema sa kontrolom obrtaja preko osmostepenog automatik menjača. Vatrogasnom modelu za sprint od 0 do 100 potrebno je 7,5 sekundi i razvija maksimalnu brzinu od 245 km/h.

Dok ova Insignia predstavlja komandno vozilo vatrogansog odeljenja, Viavaro Combi, koji je takođe postavljen na štandu kuće RETTmobil od 10. do 12. maja, dolazi kao lični transporter koji može da prevozi do devet ljudi i njihovu opremu, smeštenu u prtljažnom prostoru odmah iza trećeg reda sedišta i podeljenu mrežama radi lakšeg sortiranja.

Laka komercijalna vozila iz linije takođe se sastoje od prepoznatljivih šara vatrogasnog odeljenja i u ponudi su sa troje ili petoro vrata, zajedno sa LED signalnim sistemima, sirenama, zadnjim flešerima kao i ugrađenom radio komunikacionom opremom.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group