Vanquish Zagato Speedster predstavlja umetničko delo autoindustrije

Sa brojnim regulatornim normama koje utiču na dizajn modernih automobila, dizajnerima je postalo sve teže da kreiraju modele koji su lepi kao oni koji su krasili svet prethodnih decenija...

Aston Martin Vanquish Zagato Speedster predstavlja izuzetak ovog pravila. Kreiran u saradnji između britanskog proizvođača i kompanije Zagato, specijalni Vanquish modeli bili su ponuđeni u Coupe, Volante, Shooting Brake i Speedster konfiguracijama originalno. Svega dvadeset i osam primeraka Speedster varijanti je kreirano, a nedavno se jedna od njih pojavila u prodaji.

Eksterijer ovog predivnog automobila poseduje boju poznatu kao Lava Red uz Villa d’Este paket koji unosi specijalne Aston Martin oznake, posebne felne i pragove u boji bronze.

Pogled u unutrašnjost putničke kabine otkriva kontrolnu tablu u kombinaciji Bitter Chocolate Caithness i Sahara Tan Caithness kože. Isti, veoma interesantan, dvotonski finiš nastavlja se širom enterijera, uključujući sedišta i kontrolnu tablu. Unutra je moguće pronaći i Spicy Red kontrastne šavove, sa Z oblikovanim akcentnim detaljima, dok su patosnice finiširane istom Spicy Red nijansom.

Ono što ovaj posebni Vanquish Zagato Speedster čini veoma poželjnim jeste činjenica da nikada nije bio vožen po putu i poseduje svega 75,2 pređena kilometra na odometru, što je kilometraža isporuke. Lista brenda Piston Heads naglašava da je automobil bio čuvan u posebnim uslovima od kupovine i da se nalazi u novom stanju.

Za snagu ovog savršenstva zadužen je 5,9 litara veliki V12 motor unutrašnjeg sagorevanja, koji stvara 392 ks i omogućuje ubrzanje do stotke iz mesta za svega 3,7 sekundi.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group