Uživajte u savršenom zvuku Lexus LFA V10 motora na trkačkoj stazi

Lexus LFA predstavlja model koji se rađa jednom u generaciji, dok kompanija Toyota trenutno radi na vraćanju u svet super/hiperautomobila sa GR Super Sport, ali niko u automboilskom svetu nije siguran da će on posedovati toliko privlačnosti kao LFA...

Lexxus je proveo LFA model kroz jedan od najdužih generacijskih perioda u poređenju sa bilo kojim superautomobilom u istoriji, počevši prve testove 2003. godine, pre nego što ga je predstavio kao koncept dve godine kasnije. Tokom nekoliko narednih godina, nekoliko različitih LFA koncepata je predstavljeno jer je ovaj proizvođač odlučio da platformu prebaci sa aluminijumskog rama na napredne i daleko skuplje cevi od ugljeničnih vlakana.

Iako je svet veoma dugo čekao kako bi se LFA proizvodna varijanta konačno pojavila, ali kada se to desilo, ona se pokazala kao veoma vrenda i posebna. LFA modeli mogu biti upamćeni po brojnim stvarima, ali glavna zvezda bez ikakve sumnje jeste njihova V10 jedinica unutrašnjeg sagorevanja, zapremine 4,8 litara, razvijena u saradnji sa kompanijom Yamaha. Na snimcima ispod teksta, možemo se podsetiti koliko su zapravo ovi motori bili posebni.

Video snimci su snimljeni pre nekoliko godina na jednoj trkačkoj stazi u Japanu i predstavljaju nam nekoliko LFA modela na testovima i omogućuju savršen uvid u ove V10 modele u akciji i priliku da uživamo u njihovoj simforniji koja predstavlja glavni saundtrek.

Klipovi su snimljeni na ukopanoj stazi i ne samo da predstavljaju nekoliko standardnih LFA model, već takođe uključuju i minimum jedno LFA Nurburgring izdanje, kao i LFA Roadster jedinicu, jednu od svega dve ikada kreirane.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group