Uspon Range Rover Sport PHEV modela uz 999 stepenika

Više slika

Više slika

Land Rover nije stranac po pitanju izvođenja nekih od najodvažnijih kaskada kao deo svoje marketinške strategije...

Davne 1986. godine, britanski proizvođač automobila okupirao je svačiju maštu puštanjem reklame znane kao „Dam Climb“, u kojoj se Land Rover Defender model penje gotovo vertikalnom liticom na jednoj brani u Velikoj Britaniji. Dok je ovaj automobil uspeo gotovo nemoguće, kompanija Land Rover izvela je nešto slično, ali pomalo luđe, a ovoga puta najnoviji model sličan zadatak izvršava gotovo potpuno sam.

U prvoj akciji ovog tipa ikada izvedenoj, Land Rover je koristio Range Rover Sport Plug-in hibridni EV model, ne samo kako bi ga poslao uz 99 redova stepenica kineskih Tianmen planina, već i dovezao do poznatog prirodnog kamenog luka znanog kao Heaven’s Gate, do koga vodi ukupno 999 stepenika.

Za upravljačem ovog modela nalazio se Ho-Pin Tung, vozač Panasonic Jaguar Racing tima i osvajač LeMans trke. Hibridni terenac je hrabro zagrabio uspon pod nagibom od 45 stepeni, koji ni u jednom trenutku nije ostavio prostora za greške.

„Ja sam u svojoj karijeri iskusio Formula E, Formula 1 i 24 Hours LeMans takmičenje, ali ovo što sada radim, bez ikakve sumnje, predstavlja jedan od najzahtevnijih vozačkih izazova sa kojima sam se ikada susreo“, izjavio je nedavno iskusni vozač. Sportski terenac napajan je dvolitarskim Ingenium gasnim motorom i dva električna agregata, koji kombinovano isporučuju 398 ks.

Na električnom pogonu, ovaj automobil može da pređe do 50 kilometara, a iz kompanije Range Rover tvrde da su električni i gasni motor korišćeni za ovaj neobični poduhvat osvajanja Heaven’s Gate planine i njenih 999 stepenika. U snimku koji sledi možete videti čitavu predstavu u izvedbi ovog neverovatnog automobila, od koje se na prvi pogled diže kosa na glavi.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group