Uspešna prodaja Auris hibrida i najniže emisije CO2

Auris je dodatno unapređen radi smanjenja emisije CO2 na samo 84 g/km - čime se pridružuje svom „rođaku“ Touring Sports-u na samom vrhu segmenta. 

Smanjenje emisija CO2 je ostvareno finim podešavanjem vozila i primenom različitih aerodinamičnih poboljšanja, kao što su nova aero krilca. Ove mere su povećale ukupnu energetsku efikasnost, bez negativnog uticaja na performanse vozila. 

toyota auris hibrid

Kao rezultat neprekidnog povećanja efikasnosti Toyotinih proizvoda, ova nova poboljšanja su prvo primenjena na Auris Touring Sports hibrid modelu, koji je imao premijeru na Ženevskom sajmu automobila u martu. 

Novi Auris je odlično prihvaćen u Evropi, gde je tražnja u prvom kvartalu 2013. godine porasla za 27%. Tom rastu je najviše doprineo Auris hibrid, čija je prodaja povećana za 69% u odnosu na prošlu godinu, što je dokaz popularnosti kod kupaca i niskih troškova vlasništva ovog modela. 

Auris hibrid već koristi poreske olakšice, mogućnost ulaska u delove grada sa ograničenim pristupom i smanjene troškove servisa i održavanja, dok će ovo novo smanjenje emisija CO2 dodatno ojačati njegovu poziciju lidera u klasi, po pitanju troškova vožnje. 

Novi Auris hibrid sa emisijom CO2 od 84 g/km će biti dostupan širom Toyotine prodajne mreže i zameniće verziju sa emisijom od 87 g/km, počevši od juna 2013.

 

Auris hibrid (15-inčni naplaci)

EMISIJE CO2 (g/km)

Hečbek

Touring Sports

U gradu

82

84

Van grada

83

84

Kombinovano

84

85

 

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group