Uskoro možemo očekivati DB11 Zagato varijantu kompanije Aston Martin

Više slika

Više slika

Sa rejtingom po kom kompanije Aston Martin i Zagato zajedno proizvode i prodaju svoje posebne kreacije u poslednje vreme, nikako ne treba da začudi ukoliko ne prođe previše  vremena kako bi nam predstavili novu...

Zapravo, sledeća verzija ove saradnje već se nalazi u pripremi i model će najverovatnije biti baziran na nedavno predstavljenim DB11 automobilu, što predstavlja trend i nije ništa neobično kada su ovi proizvođači u pitanju.

Veza između britanskog proizvođača automobila i italijanskog tvorca karoserija proteže se daleko u prošlost do davne 1960. godine, kada je uspostavljena saradnja na DB4 GT Zagato modelu, koji je i danas jedan od najlepših primera dizajna ikada postavljen na četiri točka.

Ovi umetnici industrije čekali su četvrt veka pre nego što su se opet udružili tokom kreiranja nešto oštrijeg V8 Vantage Zagato modela 1985. od kada je bilo potrebno da prođe gotovo isto razdoblje kako bi stvorili DB7 Zagato automobil 2002. godine. Kada su se ova dva giganta susrela sledeći put nastao je veliki niz koji je uključio stvaranje V12 Zagato automobila baziranog na Vintage modelu 2011. godine i tria Continental modela dve godine kasnije, od kojih je kompanija Zagato 2016. kreirala kupe, kabrio, spidster i shooting-brake verzije.

"Sada posedujemo još jedan model koji se može nametnuti kao zajednički projekat naše dve kompanije", izjavio je direktor kompanije Aston Martin, Endi Palmer. "Međutim, može proći i nekoliko godina pre nego što se planovi pretvore u nešto više. Kako god da bude, nova saradnja se sigurno neće zasnivati na Vanquish platformi."

Kada je upitan da li postoji mogućnost da se u razvojnom planu projekta nalazi najnoviji DB11, Palmer je odgovorio: "Novi model će definitivno predstavljati glavnu bazu koju ćemo upotrebiti, naravno, iako to ne znači da ćemo ga u potpunosti bazirati na samom DB11 automobilu".

Arhitektura linije DB11 automobila predstavljaće celu novu generaciju Aston Martin modela, uključujući i novi Vantage i zamenu za trenutnu verziju Vanquish modela. Doduše moraćemo da sačekamo još neko vreme pre nego što Zagato potvrdi ove navode, ali će ova vest definitivno predstavljati pravo uzbuđenje i projekat koji će biti prelep i veoma brzo rasprodat.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group