URADI SAM: Popravite napuklu šoferšajbnu

Popravka šoferšajbne može biti skup posao, ali mi smo tu da vam pokažmo kako da to uradite sami...

Ništa nije gore nego kada imate napuknutu šoferšajbnu koaj vam smanjuje vidljivost i koja vam bode oči. Ovo se često dešava, jer je dovoljan sitni kamen ili udar koji će vam napraviti udubljenje na staklu. Kada se ovo desi, ljudi većinom posete neki glass servis kako bi to popravili, ali verovali ili ne, vi ovo možete uraditi sami na vrlo lak način.

Pre nego što počnete sa popravkom morate da utvrdite jednu stvar, a to je – da li se vaša šoferšajbna može popraviti. Neke pukotine mogu biti duboke ili prevelike pa tu ne možete uraditi ništa.To lako možete proveriti na sledeći način.

Ako vaša pukotina ima malo udubljenje i nije ravna, onda znači da ćete moći da je popravite. Što se tiče veličine, pukotina mora da bude manja od novčića. Ako je veća onda to znači da ćete ipak morati kod majstora, a možda ćete čak morati da kupite i novu šoferku.

Kada ste utvrdili da pukotina ima udubljenje i da nije prevelika, onda se uputite u prvu prodavnicu auto delova i opreme i kupite kit za reparaciju stakla. Ovaj kit se vrlo lako nanosi i pomoćiće vam da uradite fantastičan posao. Postoji nekoliko različitih kitova pa je najbolje da sa prodavcem vidite koji vama najviše odgovara.

Kako bi vam bilo lakše da ovaj posao sami uradite, pogledajte kako to radi Kris, poznati Youtuber koji ljudima pokazuje kako da reše mnogobrojne automobilske probleme.

U kitu ćete naći iglu i sredstvo za čišćenje pukotine, kao i tečno staklo koje ćete sipati u pukotinu. Dobićete poseban alat koji će vam pomoći da precizno i ravnomerno sipate tečno staklo u pukotinu i da tako učinite da ona nestane.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group