Upoznajte prozvođača iz Severne Koreje

Pošto se većina trenutnih dešavanja u svetu vrti oko krize u Severnoj Koreji, mislili smo da bi bilo dobro da pogledamo automobilsku industriju ove zemlje i uspeli smo da nađemo nešto - Pyeongwa Motors, što znači mir...

 

To je domaća auto kompanija koja je otvorena 1999. od starne Sun Myung Moon-ove crkve, koja je inače iz Južne Koreje, uz pomoć lokalne firme u vlasništvu vlade - Ryonbong General Corporation. Sada, iako više ne radi, ova kompanija je jedina koja ima dozvolu da proizvodi, prodaje i kupuje polovne automobile. 

Kompanija nikada nije imala pravi finansijski uspeh i iako su imali profit, prema njihovim navodima, daleko su bili od ikakve relevantnosti osim kao diplomatsko oruđe za smirivanje odnosa između komšija. Na primer, imaju pogon koji može da proizvede 10 000 automobila godišnje, ali su 2003. napravili samo 314 komada, i taj trend se nastavio do zatvaranja. 

Nema potrebe da vam nabrajamo nazive modela koje su proizvodili, pošto, kao i mi, nećete biti u stanju da ih zapamtite. Sve što treba da znate je da su proizvodili različite modele automobila, uključujući izmenjenu verziju SsangYong Chairman-a. Ostala vozila su bila pod licencom Brilliance iz Kine.

Novembra 2012. su i zvanično zatvoreni. Park Sang-Kwon, direktor ove kompanije, je već podneo zahtev za otvaranje novog postrojenja, pošto po pravilima ne možete imati više od jedne firme u vlasništvu.

O.R.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group