Uporedimo vizuelno novi VW Touareg sa prethodnikom

Više slika

Više slika

Potpuno novi 2019 Volkswagen Touareg je ovde i predstavlja pravo odstupanje od filozofije starog modela, uglavnom tehnički, ali i vizuelno, u nešto nižem aspektu...

Ispod karoserije, novi model je u svakom smislu bolji. Veći je, lakši, daleko komotniji, mnogo dinamičniji – kako tvrde čelnici brenda, ekološki ispravniji, bezbedniji i daleko tehnološki napredniji od svog prethodnika.

Međutim, šta se dešava napolju, kako se stari Touareg može uporediti sa novim modelom? Saznajmo.

Uticaj Arteon modela na eskterijeru

Startujući sa eksterijerom, nešto preciznije, prednjim delom automobila, možete primetiti generacionu tranziciju po pitanju dizajna. Najnoviji Touareg je nešto oštriji i agresivniji, iako ne obavezno i elegantniji, osim ukoliko niste preterani ljubitelj celokupnog Arteon iskustva. Tako da, pitanje stilske nadmoći novog automobila ostaje diskutabilno.

Isto se može reći i za njihove profile. Tamo gde stari Touareg i dalje poseduje nekoliko mekših Porsche Cayenne dizajnerskih elemenata, novi model dolazi sa daleko dinamičnijim linijama, odvažnijim stavom i značajno uvećanim sportskim osećajem.

Dizajn zadnjeg dela, sa druge strane, zasigurno je dosta bolji na novom automobilu – jednostavan, oštriji i daleko moderniji. Mada, ukoliko više preferirate glomaznija štop svetla, jednostavno ne dozvolite da naš ukus utiče na vas.

Kada sve ovo uzemo u obzir, možemo slobodno reći kako je novi Touareg, Arteon terenaca. On predstavlja najbolje što kompanija VW trenutno ima da ponudi i definitivno ga je uzbudljivije gledati od prethodnog modela, što je posebno bitno uzeti u razmatranje ukoliko ste potencijalni kupac.

Unutra se sve svodi na masivne ekrane

Kada je Volkswagen osvežio drugu generaciju Touareg modela pre četiri godine, najbolje što su mogli da urade jeste da redizajniraju kontrole, dodaju nove dekoracije i boje kožnih presvlaka, stvari tog tipa. Istina, model je doneo i dosta bolje standardne karakteristike, popravljenu bezbednost i revizije na motornom planu, ali ni to mu ne može pomoći da sustigne potpuno novu 2019. generaciju.

Enterijer novog modela čak poseduje svoj lični dizajn. VW ga zove Innovision Cockpit i kilometrima je daleko po pitanju dizajna. Enterijer putničke kabine izleda kao da su VW Arteon i Audi A7 imali veoma lep ljubavni odnos čije plodove sada predstavlja.

Automobil je veoma nov i sofisticiran, posebno kada uzmete u obzir dvanaestoinčnu digitalnu instrument tablu, uparenu sa masivnim petnaestoinčnim ekranom osetljivim na dodir, koji zajedno stvaraju jedno od najfuturističnijih okruženja u terenskom segmentu. Enterijer ovog modela je toliko dobar, da slobodno možemo reći onaj Audi Q7 linije izleda pomalo prevaziđeno, što ujedno govori puno toga.

Jedini deo koji unutra nije kompletno izmenjen, jeste volan, koji je identičan onom iz modela Arteon. Pored toga, smatramo da ne postoji mnogo ljudi, solidnog vida, koji će optuživati VW za male promene na ovom automobilu. Novi Touareg izgeda svetlosnu godinu daleko od prethodnih generacija, baš kao i Arteon parkiran odmah do modela B5 Passat.


N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group