Uništio skupoceni superautomobil zato što ne ume da vozi sa manualnim menjačem

Više slika

Više slika

Vozač koji je uspeo potpuno da uništi svoj klasični superautomobil vredan 668.624 evra, izjavio je policiji da se udes dogodio zbog toga što nije bio upoznat sa načinom njegove vožnje...

Roberd Guarini, iz Boka Ratona, nedavno je postao ponosni vlasnik 2006 Heritage Edition Ford GT modela, nakon što je uspeo da ga ugrabi na jednoj elitnoj aukciji prošlog meseca.

Međutim, nedugo nakon što je kupio svoju ljutu super-sportsku mašinu, Guarini je zakucao u drvo, potpuno uništavajući njenu prednju stranu. Pedesetogodišnji vlasnik izjavio je policiji kako je izgubio kontrolu nad vozilom prilikom udaljavanja od svog stambenog kompleksa, zbog toga što nije bio upoznat sa vožnjom automobila opremljenog manualnim menjačem.

Policijski izveštaji ovog incidenta na Floridi, ističu da je nakon udaranja u drvo, Guarini prišao obližnjem radniku obezbeđenja i izjavio mu da nema telefon, tako da će se vratiti do kuće i pozvati policiju, ostavljajući slupano vozilo bez nadzora.

Uprkos tome što je Guarini izjavio policajcima da je neiskustvo sa manualnim menjačem dovelo do udesa, on je potvrdio da to ipak nije bio jedini problem. Razgovarajući sa ljudima Road & Track publikacije, vlasnik je naveo da su stare gume, blatnjav kolovoz i ostali sitni detalji takođe bili faktori koji su doveli do toga da zakuca svoj superautomobil sa 550 ks u drvo.

„Ne želim da ljudi pomisle kako sam leteo 150 km/h, zbog toga što sam se kretao brzinom nešto manjom od 60 km/h.“ Sudeći prema izveštajima, Guarini je dobio kaznu za vožnju sa suspendovanom vozačkom dozvolom i upravljanje vozilom istekle registracije.

Međutim, Guarini je dodao za Road & Track da je do oduzimanja dozvole došlo zbog ljudske greške u automoto savezu njegove države. Jedan čovek koji se našao u blizini udesa uspeo je da uhvati nekoliko fotografija slupanog automobila i podeli ih putem Facebook platfome, a na njima je moguće videti ozbiljnost oštećenja koja su nastala na ovom skupocenom kolekcionarskom primerku.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group