Uništeni Lamborghini 'Vuka sa Volstrita' odlazi na aukciju

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Hagerty (@hagerty)

Automobil, koji se očigledno ne može voziti, smatra se "legendarnim" zahvaljujući učešću u filmu sa Leonardom DiKaprijom u glavnoj ulozi.

Postoje neki automobili koji se prodaju na aukciji i vlasnici ih nikada ne voze jer završe u garažama kolekcionara, a postoje i drugi, poput Lamborghini Countach viđenog u filmu „Vuk sa Volstrita“, koji se neće voziti jer jednostavno nije funkcionalan.

Oštećeni superautomobil, koji je jedna od mnogih "žrtva" lika Leonarda Di Kaprija, Džordana Belforta, u kontroverznom filmu, aukcijska kuća Bonham's će prodati u novembru na aukciji u Abu Dabiju.

Automobil se možda ne može voziti, ali to sigurno neće sprečiti nekoga da ispuni sedmocifrenu procenu aukcijske kuće. Čak i ako niste gledali film Martina Skorsezea, negde ste videli sliku potpuno belog automobila Lamborghini Countach.

U najpoznatijoj sceni, pijani DiKaprio se bori da uđe u Lamborgini i odveze ga kući, uz niz nečuvenih padova u tom procesu. Auto se ponovo pojavljuje kasnije u filmu, ali vidimo da je potpuno uništen.

Countach koji će biti na aukciji korišćen je za snimanje većine filmskih scena, navodi aukcijska kuća. Proizveden je 1989. godine i ima 5,2 litarski V-12 motor. Uprkos tome što je u tako lošem stanju, Bonham's očekuje da će Lamborghini Countach, koji nazivaju "vremenskom kapsulom ekstravagantnog razvrata tog doba," prodati za 1,5 do 2 miliona dolara tokom događaja On the Grid 25. novembra uoči Grand Prix Abu Dabija.

Ako vam se čini da je dva miliona dolara mnogo novca za automobil koji ne možete da vozite, rezervni Countach iz filma će Sotheby's prodati dve nedelje kasnije u Njujorku. Očekuje se da će ovaj automobil, koji je potpuno funkcionalan, biti prodat za 1,5 do 2 miliona dolara.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2023. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group