Unikatno Ghost Black Badge patrolno vozilo

Više slika

Više slika

Policijske stanice širom sveta ne prestaju da nas zadivljuju svojim akvizicijama i modelima po izboru, a neki od ovih automobila su toliko dobri, da je prava šteta ne provozati se, pa makar i na zadnjoj klupi...

Do sada smo, tokom godina, imali priliku da vidimo mnogo policijskih vozila visokog profila, ali pored svih Mustang, Porsche, Tesla, Jaguar i ostalih modela, luksuznih, sportskih, putničkih ili hiper/super-automobila, kao što je slučaj na Bliskom Istoku, ovaj Rolls-Royce Ghost, verovatno predstavlja najluksuzniji do sada.

Privremeno doniran odeljenju policije Saseksa, ovaj specijalni Ghost Black Badge predstavljen je ispred uprave zakona i reda u Čičestiru, na događaju koji se tradicionalno održava za građane, pod nazivom Open Day.

Ofarban u Andalusian White boju, unikatni model poseduje prepoznatljivu policijsku liveriju Velike Britanije i opremljen je rotacionim svetlima, naravno. Automobil sadrži kožni enterijer u crnoj boji i tonovima tana, akcentovan finišima od ugljeničnih vlakana.

Policijska liverija je nedugo zatim uklonjena, a automobil bio upotrebljen isključivo u dobrotvorne svrhe i prikupljanje sredstava za dečiju bolnicu Chestnut Tree House, koja leči otprilike 300 mališana i odraslih.

Sudeći prema menadžeru Rolls-Royce Global Communications, Endruju Balu: "Kao veoma ponosan član lokalne zajednice, Rolls-Royce prepoznaje važnost sigurnsosnih službi, uključujući i policijsku. Mi u kompaniji smo bili posebno zadovoljni prilikom posete naših brojnih zaposlenih, zajedno sa njihovim porodicama, sa kojima su podelili ponos automoiblom kreiranim njihovim radom".

Predstavljen prošle godine, Ghost Black Badge je model orijentisan performansama, a poseduje dorađen V12 motor zapremine 6,6 litara koji proizvodi 603 ks i 840 Nm obrtnog momenta. Ova snaga omogućuje automobilu da ubrza od 0 do 100 za 4,6 sekundi pre nego što dostigne elektronski limitiranih 259 km/h.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group