Unikatni Plymouth Prowler odlazi na aukciju

Više slika

Više slika

Plymouth Prowler model proizveden je u Americi početkom milenijuma i bilo ga je nemoguće ne zapaziti...

Bilo kako bilo, ova linija nalazi se izvan proizvodnje već nekih 16 godina. Upravo u to neko vreme Plymouth je ugašen kao brend. Sada se putem ovog modela podsećamo na neobični dizajn čitave ova linije.

Rođeni na vrhuncu retro ludila, Prowler modeli predstavljali su roudstere koji evociraju na hot rod modele tridesetih. Reinterpretirani tokom devedesetih, ovi automobili su posedovali V6 motore zapremine 3,5 litara, praćene četvorobrzincima, koji su svu snagu slali na zadnju osovinu. Ova jedinica posedovala je 214 ks u fabričnoj varijanti, koja je do stotke ubrzavala modele do 7,2 sekunde.

Ova linija motora kasnije je pojačana na 253 ks, ali joj je i dalje trebalo 5,9 sekundi za sprint do stotke. Čak i tada, ova mašina razvijala je svega 203 km/h. Međutim, sve što je ovim automobilima nedostajalo po pitanju performansi, nadoknađeno je dizajnom. Ukratko, ovi modeli ne izgledaju kao bilo šta drugo na putu. Čak ni podjednako retro Ford Thunderbird ili Chevy SSR iz istog vemena, nisu mogli da stvore sličan vizuelni uticaj.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group