Unikatni Jaguar Gucci Eventer kreiran u saradnji sa slavnim dizajnerom

Jaguar XJS pretvoren u shooting brake mašinu od strane brenda Lynx, koji se bavi kreiranjem karoserija, biće predstavljen za nekoliko dana na aukciji Bonhams brenda, tokom Goodwood Festival of Speed događaja...

Posebni XJS premijerno je predstavljen davne 1975. godine i svim kupcima nudio je veoma unikatne karakteristike i osećaj tokom vožnje, ali je kompanija Lynx ipak odlučila da razvije shooting brake verziju, lansirajući vozilo premijerno 1982. godine pod imenom Eventer. Međutim, ova jedinica je još posebnija i iza sebe ima jak pedigre.

Impresioniran Lynx Eventer modelima, bivši direktor dizajna i potpredsednik kompanije Gucci, Paolo Guči, prišao je kompaniji i stupio u saradnju sa njom kako bi razvio posebnu Gucci varijantu Eventer modela. Kompletiran automobil predstavljen je 1990. godijne na Geneva Motor Show sajmu automobila, ali modna kuća nije želela da njeno ime bude povezano uz projekat, tako da su sve Gucci oznake i brendiranja uklonjeni, a uprkos prvobitnim planovima za kreiranje dvadeset jedinica, ova linija se nikada nije ostvarila, ostavljajući svetu samo ovaj jedan i jedini Gucci Eventer primerak.

Unikatna mašina promenila je ruke nekoliko puta od kada do poslednje aukcije decembra 2014. godine, kada je prodata putem kuće Bonhams jednom velikom obožavaocu Jaguar modela, Ianu Bergu. On je uspeo da kontaktira dvoje ljudi uključenih u originalni projekat Gucci Eventer modela i posvetio dosta vremena njegoj restauraciji. Automobil je potpuno ogoljen i rastavljen do zadnjeg šrafa, kako bi dobio novu farbu i dvotonske plave finiše, sa zlatnim štraftama na bokovima karoserije.

Enterijer je takođe temeljno restauriranm, jer je odlučeno da bi njegovo potpuno ogoljavanje i ponovno kreiranje bilo preskupo. Ono što najviše ističe putničku kabinu jeste svetlo plava boja kože širom sedišta, tapacirunga vrata, transmisionog tunela i upravljača. Listing otrkiva da se unutra takođe nalaze i brojne narandžaste kožne površine i sivi akcenti širom kontrolne table i tepiha.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group