Unikatni Fisker Latigo dolazi kao izvanredan model prelepog dizajna

Više slika

Više slika

Kada tragamo za iskonski unikatnim automobilom koji bismo dodali svojoj kolekciji, makar zamišljenoj ako ništa drugo, onda je ovaj Fisker Latigo model baziran na M6 liniji prava stvar za nas...

Automobil koji vidite zaista predstavlja pravog jednoroga, a osim ovog prototipa, ni jedan drugi primerak istog nikada nije kreiran.

Kreiran od strane Henrika Fiskera, Latigo je trebalo da postane prvi proizvodni model linije od 150 primeraka, ali nasuprot svim očekivanjima, njegova serija prekinuta je odmah nakon ovog #001 automobila.

Baziran na šasiji i mehaničkim delovima BMW E63 M6 modela iz 2006. godine, Latigo poseduje sve prednosti V10 motora sa unutrašnjim sagorevanjem, uparenog sa sedmostepenim SMG menjačem. Međutim, ovaj petolitarski V10 motor M6 linije, redizajniran je i tjuniran od strane kompanije RD Sport, kako bi isporučio točkovima novog automobila maksimalnih 665 ks.

Jedinstveni sportski kupe sastoji se od ručno kreirane karoserije, izgrađene u kombinaciji laganog aluminijuma i karbonskih vlakana. Ispod nje se nalazi komplet dvadesetoinčnih, desetokrakih felni marke Fisker, kompletirajući sve karakteristike spoljašnjosti automobila.

Enterijer je kompletno izmenjen specijalno kreiranim kožnim i alkatara nebom, novim akcentima i pregradama na zadnjem delu. Aluminijumski detalji zamenili su plastične fabričke komade i dodali nešto sportskog duha. Prodavac je naglasio promenu zadnjeg stakla i police, koja se dogodila tokom 2014. godine unutar putničke kabine, gde se nalazi i specijalna oznaka koja je trebalo da predstavlja prvi od 150 modela Latigo.

Automobil, koji je sada listovan od strane Bring A Trailer aukcijske kuće, poseduje svega 37.000 pređenih kilometara na odometru, a njegov trenutni vlasnik je zadužen za jedan njegov mali deo, kreiran u toku nekoliko poslednjih godina.

Sudeći prema kompaniji, Fisker Latigo prvobitno je procenjen na 216.846 dolara, ali ova suma nije obuhvatala troškove vezane za donorski automobil.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group