Unikatni Daytona model otkriven nakon 40 godina

Više slika

Više slika

Baš kada pomislite da ne postoji mogućnost da unikatni Ferrari Daytona bude pronađen u ambaru, smeštenom ni manje - ni više nego u Japanu nakon 4 decenije, upravo to se dogodi...

Italijanski brend je kreirao nešto više od 1.200 jedinica 362 GTB/4 modela između 1969. i 1973. godine, dok je samo pet automobila iz serije posedovalo aluminijumsku šasiju kreiranu od strane kompanije Scaglietti, ograničenu seriju koja je prodata Lučijanu Kontiju, bliskom prijatelju Enza Ferarija.

Gradnja ovog automobila kompletirana je 1969. godine, on dolazi sa šasijskim brojem 12653 i Scaglietti karoserijskom oznakom no.32. Model je opremljen veoma poželjnim pleksiglas farovima i električnim podizačima stakala, koji su dodati neprikosnovenoj aluminijumskoj karoseriji.

1971. godine, ovaj automobil je izvezen u Japan gde je promenio vlasnike tri puta, a poslednji od njih je bio Makoto Takai, koji je svoj automobil garažirao na 4 decenije. Samo je nekoliko kolekcionara znalo da automobil postoji, a mnogi ljudi su bezuspešno pokušavali da ga kupe tokom godina.

Automobil je podvrgnut procesu procene prošlog juna, koji je potvrdio da ova Daytona predstavlja originalni i unikatni ulično legalni automobil sa aluminijumskom Scaglietti karoserijom. Ovaj jedinstveni automobil italijanske kompanije biće listovan od strane aukcijske kuće RM Sotheby’s i Ferrari – Leggenda E Passione događaju koji se održava devetog septembra, a očekuje se da će dostići cenu od oko 1,7 miliona evra.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group