Umesto dva fara ova Lada poseduje plamenobacače

Ukoliko biste se vozili ruskim ulicama i u nekom scenariju uspeli da naletite na ovaj posebni Lada 2106 model, verovatno biste pomislili da se radi o najobičnijem automobilu ove kompanije...

Istina je zapravo potpuno drugačija, jer ova čudna Lada poseduje veoma unikatnu karakteristiku, preuzetu sa nekoliko superautomobila koji mogu da bljuju vatru iz svojih izduvnih grana, ali podignutu na daleko viši nivo, tako da je ipak nešto bliža nečemu iz akcionih ili ratnih filmova. Vlasnik ovog Lada modela opremio je svoj automobil neverovatnim sistemom plamenobacača, toliko jakim da više priliči vojnoj nego civilnoj upotrebi.

Snimak ovog modela postavljen je na Reddit platformi i predstavlja nam legendarnu rusku mašinu kojoj su uklonjena dva segmenta farova i umesto njih su ugrađene mlaznice plamenobacača. Kada se aktivira, ovaj sistem ispaljuje dva paklena mlaza gotovo deset metara u daljinu.

U ovom videu ne možemo se uveriti da li je ova Lada zaista u voznom stanju, tako da ne možemo znati da li je vozač morao da ukloni nekoliko komponenti šasije kako bi uklopio mlaznice plamenobacača i svu prateću opremu ili se možda odlučio za nešto suptilnije rešenje, uspevajući da zadrži sve u originalnom stanju, vešto uklapajući cevi i rezervoar za gorivo na drugim mestima. Bilo kako bilo, niko se ne bi usudio da proba sa divljanjem i krene da besni na vozača ovog Lada automobila na ulici, jer bi on verovatno mogao da spali njegov automobil i pretvori ga u krišku sira.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group