Ultra retki McLaren F1 LM-Spec odlazi na privatnu aukciju

RM Sotheby’s je poznat po aukcijskim prodajama nekih od najređih vozila na svetu...

Ovaj model koji vidite u galeriji, definitivno predstavlja jedno od njih, međutim, on neće proći standardan aukcijski blok i umesto toga, biće ponuđen u novom segmentu Private Sales odeljenja brenda, što znači da potencijalni kupac neće morati da aktivno učestvuje u ponudama kako bi ga odvezao kući i potrebno je samo da plati primereno veliku sumu.

Model koji će biti prodat jeste McLaren F1, ali ne bilo koji McLaren F1. Ovo je jedinica sa LM specifikacijama, prva od samo dve ikada kreirane od strane McLaren Special Operations odeljenja. Ovo je ulično legalni automobil, ali je potpuno ogoljen i predstavljen u gotovo trkačkim specifikacijama, opremljen sportski tjuniranim motorom.

McLaren mašina dobila je i daleko ekstremniji aerodinamični paket, ali je i dalje ostala ulično legalna, po pitanju enterijera, dok joj je dodatno priključen i satelitsko/navigacioni sistem, što, svakako moramo napomenuti, nije nešto što možemo videti u većini trkačkih automobla.

Ovo nije prvi put da aukcijska kuća RM Sotheby’s prodaje ovaj posebni model. Ona ga je prvi put postavila na svoju listu pre tri godine u Montereju, gde je prodat za ogromnih 13,7 miliona dolara. Kada uzmemo svetsku ekonomiju u obzir i blagu inflaciju ove monete, danas bi to bilo nešto više od 14 miliona dolara.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group