Ulično legalni F1 GTR Longtail deluje suviše dobro da bi bio istinit

Više slika

Više slika

Izuzetno redak McLaren F1 GTR Longtail model trenutno se nalazi na jednoj aukciji u Velikoj Britaniji...

Ovaj posebni model se zapravo i ne bi preterano isticao, kada kojim slučajem ne bi bio potpuno ulično legalna varijanta svoje sportske vrste. F1 GTR, šasijskog broja 27R, predstavlja jednog od samo devet modela GTR Longtail ikada poroizvedenih. Štaviše, ovaj model takođe predstavlja i prvi Longtail koji se ikada takmičio čitave sezone FIA GT šampionata, 1997. godine na trci 24 Hours Le Mans.

Svi F1 modeli kompanije McLaren veoma su posebni, ali F1 GTR Longtale poseduje poseban status. Ovaj automobil dodatno je poželjan zbog svojih sportskih uspeha i činjenice da je pretvoren u ulično legalnu mašinu od starane kompanije Lanzante, istog onog tjunera zaslužnog za P1 GTR ulično legalno čudovište.

Snagu ovom trkačkom automobilu obezbeđuje moćni V12 motor sa unutrašnjim sagorevanjem, kreiran ekskluzivno za F1 liniju od strane kompanije BMW. Sve u svemu, ova jedinica isporučjuje 592 ks na zadnje točkove putem šestostepenog manualnog menjača.

Ovaj automobil takođe dolazi i sa Lark trkačkom liverijom, sličnom u stilu kako bi se uklapala sa onim na F1 GTR i P1 GTR modelima, predstavljenim zajedno na događaju Goodwood Festival of Speed, održanom u Kaliforniji pre nekoliko godina.

Tom Hartli junior, glavni prodavac ovog automobila, potvrdio je da će ovaj automobil biti prodat sa britanskim tablicama i uplaćenim svim relevantnim evropskim taksama. Pošto je vozač u ovom modelu smešten u sredini, svakome ko odluči da kupi ovu moćnu mašinu svakako neće biti važno da li dolazi sa brit specifikacijama ili ne. Što se tiče cene ovog modela, najbolje je može opisati stara izreka, koja glasi: „ukoliko za nju moramo pitati, onda je verovatno sebi ne možemo priuštiti“.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group