Ukrao automobil pa ga vratio sa pismom izvinjenja i igračkama za vlasnikovo dete

U mirnom gradu Oklandu, jedan vlasnik kafića doživeo je neprijatan i neočekivan šok kada je njegov terenac ukraden ispred njegovog lokala...

Njegova neverica postala je još veća kada se, na svačije iznenađenje, njegov ukradeni automobil vratio na isto mesto nekoliko dana kasnije. Uprkos tome što je automobil stigao sa pismom izvinjenja od strane lopova, zajedno sa igračkama koje je ostavio za njegovog sina, policija i dalje traga za njim.

Varun Čada, vlasnik Kati Street kafića, tokom jednog radnog dana shvatio je da je zaboravio nešto u radnji. On je ostavio svoj terenac upaljenim i na brzinu ušao kako bi pokupio taj predmet. Nakon što je izašao iz kafića, on je shvatio da je njegov modifikovani Colorado ukraden. Kada je proverio sigurnosne kamere nešto kasnije, shvatio je da je ovaj mali vremenski period odsustva obezbedio priliku jednoj osobi da ukrade njegovo vozilo.

Četiri dana kasnije, Čada je stigao u svoj lokal, kako bi na opšte zaprepašćenje shvatio da je njegov automobil ispred kafića. Međutim, on nije samo vraćen, već je parkiran na isto mesto u istom stanju u kome je ukraden. „Nalazio se tačno tamo gde sam ga parkirao, a kada sam prišao prozoru unutra sam video poruku u kojoj stoji ’druže izvini, ali pozajmio sam tvoj automobil, bio sam pijan’. Niko od nas nije mogao da veruje šta se desilo“, zaključio je Čada.

Govoreći za New Zealand Herald, vlasnik je dodao da je lopov uklonio krov sa njegovog modela, ali da je pre nego što je vratio automobil, postavio i njega na svoje mesto. Lopov je u poruci dodao: „Hej čovek, vratio sam ti automobil nazad, žao mi je druže, bio sam pijan i trebala mi je vožnja do kuće. Ostavio si ključeve u njemu. Evo nešto malo i za tvoju bebu. Hvala i izvini“.

Lopov je ostavio igračke za Čadinog sina kao znak dobre volje i izvinjenja. „Mogao je da ukrade tendu sa krova i brojne druge stvari, ali sve je tu. Ne govorim da je ovo što je učinjeno dobra stvar, ali ne znam, izvinjenje i vraćanje automobila, stvarno ne znam, potpuno sam zatečen čitavom stvari, jednostavno rečeno“, izjavio je vlasnik kafića.

Kao što smo već naveli, uprkos dobrom gestu i ponašanju nakon krađe automobila, policija i dalje po službenoj dužnosti sve tretira kao krivično delo i punom snagom traga za počiniocem. Međutim, za ovog čoveka se sve dobro završilo i čitava stvar mu može služiti kao upozorenje da ostavljanje ključeva u kolima nikada ne predstavlja dobru ideju.  

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group