Ukoliko vozite Audi A6, A7, S6, RS6 ili RS7 očekujte pismo ovog brenda

Audi povlači 50.883 vozila zbog potencijalnih problema sa strujom do kojih može doći nakon izlivanja tečnosti na zadnjem sedištu.

Ispod tog dela kabine nalazi se kontrolni modul koji je podložan prodiranju vode i tečnosti. Ako se pokvasi, vaš visoko tjunirani Audi bi mogao da prekine struju i pređe u hitni režim.

Opoziv uključuje sedam različitih Audi modela, pri čemu svi imaju isti problem. Ako voda uđe u modul i dođe do nestanka struje, vlasnici mogu očekivati niz upozoravajućih lampica na instrument tabli, pored niske snage i režima za hitne slučajeve. Zanimljivo je da je Audi otkrio problem nakon što se pozabavio sličnim opozivom u Q5 i SQ5 prošle godine. Između avgusta i septembra ove godine, pronašao je 38 slučajeva potencijalno povezanih sa ovim pitanjem u studiji potraživanja po garanciji.

Za razliku od povlačenja Q5 / SQ5, svaki pronađeni slučaj koji uključuje automobile u ovom opozivu bio je direktan rezultat izlivanja na zadnjem sedištu. Audi je bio vrlo jasan u svom podnesku o opozivu podnetom agenciji NHTSA da je samo izlivanje potencijalni uzrok ovog problema, te da ne postoje eksterni uzorci ili oni koji su rezultat samog dizajna.

Ovo je ključni detalj, jer je opoziv Q5 i SQ5 bio rezultat prosipanja tečnosti i nedovoljnog šava donjeg dela karoserije, što kao rezultat može imati smanjenje snage. Do trenutka kada je Audi odlučio da započne ovaj novi opoziv, pronašao je ukupno 46 potencijalno povezanih potraživanja. Srećom, niko nije imao nesreće ili povrede.

Opoziv uključuje 1.414 S7, 1.781 S6 limuzina, 2.152 RS6 Avant, 1.809 RS7, 8.915 A7 i 2.227 A6 Allroads. Daleko, najuticajniji model je A6 limuzina, od kojih je 32.585 uključeno. Svi ovi pogođeni modeli proizvedeni su negde između 27. jula 2018. i 4. aprila ove godine. Zapravo, 4. aprila, Audi je počeo da primenjuje zaštitni poklopac na kontrolnom modulu tokom proizvodnog procesa.

Očekuje se da će pisma koja obaveštavaju vlasnike o opozivu biti poslata najkasnije do 20. januara 2023. Osim toga, vlasnici su dobrodošli da pozovu svog lokalnog Audi dilera ili Audijevu direktnu službu za korisnike.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group