U Dubaiju se prodaje pravi Tumbler betmobil

Više slika

Više slika

Kada se radi o nezaboravnim filmskim automobilima, samo nekoliko može da se pohvali slavom koju poseduje Betmenov Tumbler, korišćen u Batman Begins, The Dark Knight i The Dark Night Rises verzijama...

Sa izgledom koji više podseća na svemirski brod na točkovima nego na regularan automobil, Tumbler je zaista vanzemaljski i već je poslužio kao inspiracija Lamborghini Gallardo replici koja je na njemu bazirana. Sada, ovaj moćni automobil, baš kao i njegova moćna zamena korišćena u filmu Justice League, odlazi na aukcijsku prodaju u Dubaiju.

Kuća koja je zadužena za njegov slučaj, tvrdi da je ovaj Tumbler ponuđen kao jedini svoje vrste na svetu i da je upravo on korišćen tokom snimanja pomenute trilogije filmova. Iako je nama pomalo teško da poverujemo u to da je ovo jedini primerak koji je ikada kreiran, ali čak i ako nije, izuzetno je redak. Što se tiče Justice League Batmobile modela, on je samo statična varijanta koja ne poseduje funkcionalan pogonski sklop.

Sudeći prema prodavcu, Tumbler poseduje čeličnu šasiju i kockasti ram, na koji je smešten Corvette LS1 V8 motor matiran na šestostepeni automatski menjač. Veliki deo eksterijernih panela ovog automobila kreiran je od ugljeničnih vlakana, dok je čitav enterijer opremljen ultra-laganim materijalima.

Najiznenađujuće je to što ovaj Tumbler zaista poseduje određeni komfor, koji uključuje bluetooth konekciju, osam kamera širom eksterijera, čija se slika emituje na monitorima unutar putničke kabine, LED svetla i ništa manje, nego osam svetiljki koje pomažu prilikom vožnje.

Prodavac je listovao ova dva betmobil modela sa znatno različitim cenama. Prvom je određena cifra od 705.000 dolara, dok je drugi dobio startnu cenu od oko 460.000 dolara, kako stoji u opisu ovog salona. Moramo sačekati nekoliko dana kako bi dobili zvanične potvrde i detaljnije informacije direktno od prodavca.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group