Turska policija se ponovila flotom egzotičnih automobila

Kao što je to već postalo poznato u svetu, turska policijska snaga je nedavno upotpunila svoju flotu neobičnim patrolnim vozilima, među kojima su i Ferrari i Bentley modeli...

Dubai je poznat po impresivnoj floti egzotičnih patrolnih automobila, ali sada Turska ulazi u igru s ozbiljnim konkurentskim stavom. Ne, ne govorimo o floti egzotičnih policijskih vozila Abu Dabija, koja je takođe impresivna. Ovde je reč o Turskoj, koja je nedavno osnažila svoje policijske redove dodavanjem gotovo dve desetine ultra-luksuznih vozila. Ministar unutrašnjih poslova Turske, Ali Jerlikaja, podelio je dramatičan video na X platformi koji prikazuje novu flotu policijskih vozila, uključujući ultra-skupe sportske automobile, superautomobile i SUV modele. Vozila čak imaju sličan izgled kao i egzotični patrolni automobili policije Dubaija, s policijskom oznakom. Međutim, postoji ključna razlika između njih - dok je policija Dubaija tokom godina proširivala svoju flotu kupujući nova vozila, turska policijska uprava je svoje novo bogatstvo stekla u jednoj operaciji borbe protiv trgovaca drogom.

Prema više izveštaja u medijima, turska policija je zaplenila ukupno 23 vrhunska vozila, koja su sva pripadala trgovcu drogom po imenu Hakan Ajik. Ajik je, prema navodima, bio vođa motociklističke bande Comanchero sa sedištem u Australiji, i njegova imovina je procenjena na gotovo 1 milijardu dolara. On i 36 njegovih saradnika su uhapšeni u Istanbulu prošlog meseca, a sva njihova imovina je zaplenjena, uključujući i 23 automobila. Među zaplenjenim vozilima su Ferrari 458, Bentley Continental GT, pa čak i Porsche Taycan. Pored toga, tu je i nekoliko luksuznih SUV modela poput Range Rover Sport i Mercedes-Benz GLS. Ukupna vrednost ove flote od 23 luksuzna automobila se procenjuje na oko 3,5 miliona dolara. Zanimljivo je što su turske vlasti odlučile da ova vozila postanu deo policijske flote.

Obično, vlade ili ih prodaju na aukcijama, ili ih uništavaju kako bi poslale poruku kriminalcima. Očigledno je da će turska policijska uprava koristiti ova vozila u svom marketinškom nastupu. Međutim, održavanje ovako skupih vozila može biti izuzetno skupo i zahtevati značajna sredstva iz javnih fondova, što bi moglo izazvati pitanja u javnosti.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group