Trosed F1 bolid za najluđu vožnju sa prijateljima

Više slika

Više slika

F1 automobili predstavljeni su jednosed dizajnom, a tako je još od Alfa Romeo grand prix trkača koji su se borili u predratnoj eri...

Međutim, s vremena, na vreme, određeni brendovi kreiraju bolide sa dodatnim sedištem ili dva. Sada, nekoliko takvih varijanti odlazi na doboš.

Listovani od strane Heritage F1 kuće, na aukciji tokom RaceCarsDirect događaja, dolaze čak dva primerka neverovatnog modela Arrows AX3. Oni su kreirani tokom početka milenijuma od strane kompanije Arrows Grand Prix International, koja je sponzorisana od strane brenda Orange i bili su kupljeni i voženi rukama Toma Volkinšava, legendarnog konstruktora trkačkih modela i Holden tjunera, po vokaciji.

"Arrows AX3 modeli dizajnirani su kako bi ljudima što više približili iskustvo koje vozači F1 bolida imaju tokom trka u kokpitu", izjavio je inžinjer tokom lansiranja ovih bolida. "Dosta toga se piše o ubrzanju, G silama i kočionim mogućnostima ovih trkačkih automobila, ali sada, mi se oslanjamo na mogućnosti da pružimo ljudima priliku da osete sve što se prilikom jedne trke dešava."

Ove dve jedinice poseduju Hart V10 motore, sa 92-dba prigušivačima dostupnim na stazama koje poseduju restrikcije buke, zajedno sa otvorenim kokpitom, klasičnim dizajnom šasije, baš kao i svi ostali modeli koje je Arrow kreirao u Formula 1 šampionatu tih godina. Najbitnija razlika jeste to, što one poseduju više sedišta, tačnije dva plus, pozicionirana i izmeštena od vozačeve postavke, ne kao u slučaju McLaren F1 automobila. Putnici koji su povezeni dobijaju potpun uvid u stazu, dok istovremeno mogu doživeti neverovatne performanse modernih grand-prix trkačkih modela. Ovo je jedinstvena prilika u životu, koju neće svako od nas doživeti, nažalost, makar ne iz prve ruke.

Ovo nisu jedini F1 demonstrativni i putnički bolidi ikada kreirani. Postojali su modeli koji su dolazili sa tandemnim dvosed konfiguracijama i nekoliko njih sa ovakvim trosed postavkama. Međutim, retko možemo videti ovakve bolide u prodaji, a kamoli dva u isto vreme. Ovo je potpuno retka prilika za sve koji žele da sebi priušte nešto nesvakidašnje, a oba modela listovana su po ceni od 595.000 evra.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group