Trogodišnji sin slavnog trkača vozi Ferrari SF 90 Stradale kao veliki

Verovatno ste već nekoliko puta do sada čuli kako stručnjaci iz sveta automobilizma kažu da su superautomobili postali toliko jednostavni za upravljanje da ih i dete može voziti…

Iako je to samo figura govora koja se često koristi kako bi se naglasila evolucija superautomobila, trogodišnjak o kom vam danas pričamo, dokazuje da nije sve baš tako metaforički. Upoznajte Zejna Sofuoglua, dečaka iz Turske koji ostvaruje snove svakog ljubitelja četvorotočkaša sa samo tri godine, zbog čega ga definitivno možemo proglasiti za najslađeg, a verovatno i najmlađeg influensera u svetu automobila koji trenutno postoje na internetu.

Zejn je postao internet senzacija izvodeći vratolomije koje deluju skoro pa nemoguće čak i za klince koji su stariji od njega. Naravno, te vratolomije snimaju njegovi roditelji i objavljuju ih na njegovom ličnom Isntagram nalogu koji u vreme pisanja ovog članka ima preko 880.000 pratilaca. U svom najnovijem poduhvatu, trogodišnjak je vozio Ferrari SF 90 Stradale svog oca sasvim sam, pokazujući neke neverovatne vozačke veštine.

Naravno, zakon ne dozvoljava da trogodišnja deca upravljaju motornim vozilima na javnim drumovima u bilo kom delu sveta, pa zbog toga Zejn u svojoj zabavi uživa na imanju svojih roditelja. Moderno odeven kao prava internet slavna ličnost, ovaj klinac koristi lanac kako bi otvorio vrata garaže pre nego što je uskočio u Ferrari.

Naravno, Zejn je previše mali kako bi dohvatio pedale i gledao preko volana istovremeno, a kako bi rešio ovaj problem, on koristi GoPro kameru zakačenu na krov Ferrari modela, sa uživom prenosom putem tableta koji je svoje mesto pronašao na centralnoj konzoli. On je toliko malen da deluje kao da visi sa upravljača, ali uprkos tome, besprekorno upravlja ovim superautomobilom kroz uzane delove imanja svojih roditelja, pre nego što ga savršeno i sasvim lagano parkira nazad u garažu.

Njegov otac je nagrađivani trkač

Ukoliko ste iznenađeni Zejnovim natprirodnim vozačkim veštinama, trebalo bi da znate da su mu one u krvi. Zejn je sin Kenana Sofuoglua, penzionisanog vozača moto-trka iz Turske, koji uz svoje ime ima i pet Supersport titula Svetskog šampionata. Ovaj nagrađivani motorista je i sam poznat po izvođenju neverovatnih vratolomija, a pre nekoliko godina uspeo je da postavi svetski rekord za upravljanje najbržim proizvodnim motorom, dostižuću neverovatnu brzinu od 400 km/h na svom ličnom Kawasaki Ninja H2R supermotoru.

Zejnove neverovatne vozačke veštine nisu ograničene samo na Ferrari SF 90 Stradale. Pored ovog automobila koji je vredan 550.000 dolara, Zejna možemo videti kako uživa u vožnji masivnih motora, ATV, go-kart vozila, dok je jednom prilikom upravljao POV dronom. Pre nekoliko nedelja, trogodišnjak je snimljen kako vozi Honda Gold Wing koji je težak skoro 450 kilograma, a pokreće ga ogromni motor od 1800 cc. Na svu sreću, gigantski motor ima DCT automatsku transmisiju, što je Zejnu olakšalo uživanje jer nije morao da razmišlja o promeni brzina. Iako je ovaj poduhvat izveden na prostoru koji nas asocira na trkačku stazu i pod nadzorom njegovog oca, koji se suočio sa ne baš tako pozitivnim komentarima.

Kenan Sofuoglu, član parlamenta i vladajuće stranke za pravdu i razvoj, do sada nije dopustio da te kritike umanje uživanje njegovom sinu i njemu samom. U jednom od snimaka, Zejn upravlja EQS električnim luksuznim sedanom koji je poprilično masivan, a on sa lakoćom upravlja oslanjajući se na automobilsku kameru. Ukoliko vam to nije dovoljno da budete oduševljeni, znajte da je ovaj klinac upravljao i Yamaha side-by-side ATV na jednom snimku, kao i Mercedes EV.

Na video snimku koji je opisan rečima “Kakav otac, takav sin”, Zejn i njegov tata mogu biti viđeni kako voze kvadove u dvorištu, kružeći oko drveta na dva točka. Zejn čini da sve što on izvodi deluje tako lako, ali kako kažu njegovi roditelji, on je takve poduhvate radio i pre nego što je naučio da hoda kako treba. Pored upravljanja automobilima poput pravog šampiona, Zejn uživa u drugim avanturističkim aktivnostima kao što su sand-boarding, ronjenje i skijanje na vodi, dok takođe voli da pomaže svom tati dok popravlja motore.

Za kraj, moramo priznati – Zejn je naš novi omiljeni influenser! Predlažemo vam da odmah posetite njegov Instagram profil.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group